<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Kötelezettségszegési eljárás indult az uniós csalásellenes szabályok alkalmazásának elmulasztása miatt, számolt be a friss fejleményekről a hvg.hu.

Az európai uniós helyreállítási forrásokkal kapcsolatos viták visszatérő eleme, hogy Magyarország azért nem juthat ezekhez a pénzekhez, mert az Európai Bizottság szerint magas a korrupciós kockázat és emiatt veszélybe kerülhet a közösségi pénzek szabályszerű felhasználása, számolt be a hvg.hu.

Az EU újabb eljárást indít Magyarország ellen. Fotó: DepositphotosAz EU újabb eljárást indít Magyarország ellen. Fotó: Depositphotos

Miközben a Bizottság véleménye nem változott, most úgy tűnik, hogy a magyar pozíciók tovább romlanak. A brüsszeli testület ugyanis újabb kockázatot azonosított a magyar rendszerben, ami miatt kötelezettségszegési eljárást indítottak.

A Bizottság úgy határozott, hogy felszólító levelet küld – Észtország, Málta és Hollandia mellett – Magyarországnak, mert nem ültette át megfelelően az Unió pénzügyi érdekeit érintő csalás ellen büntetőjogi eszközökkel folytatott küzdelemről szóló uniós szabályokat. Magyarországnak most két hónap áll rendelkezésre a válaszadásra. Ha nem sikerül eloszlatni a brüsszeli aggodalmakat, akkor az eljárás a következő szakaszba lépve folytatódik.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.