2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

Közben kitüntetésekkel halmozza el az orosz és kínai kormány tagjait.

Új parancsnoka van a Magyar Honvédségnek, a friss Magyar Közlönyben megjelentek szerint a mai nappal hatályos Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy kinevezése, mely öt évre szól. A vezérváltást a kormány hivatalosan a hadsereg előtt álló új kihívásokkal magyarázta.

Egy egészségügyi dolgozó mutatja a Szputnyik V vakcinát tartalmazó ampullát egy minszki kórházban sorra került oltáson Fehéroroszországban (Fotó: EPA/ANDREI POKUMEIKO)Egy egészségügyi dolgozó mutatja a Szputnyik V vakcinát tartalmazó ampullát egy minszki kórházban sorra került oltáson Fehéroroszországban (Fotó: EPA/ANDREI POKUMEIKO)

Eközben a kormánynak arra is volt gondja, hogy több magas beosztású orosz és kínai állampolgárt is kitüntetésben részesítsen, vélhetően a kétoldalú kapcsolatok megerősítése érdekében. Az orosz kormány három, valamint a kínai kormány egy tagja is megkapta a "Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal, polgári tagozata" kitüntetést, a koronavírus-járvány alatt, a Sputnik-V vakcinák és más, a védekezést szolgáló eszközök beszerzésekor tanúsított kiemelkedő tevékenységük miatt.

Egy másik kormánydöntés értelmében a sportakadémiák a rendelkezésükre álló állami sportcélú támogatás el nem költött részét az úgynevezett pre-akadémiai (vagyis utánpótlás alatti) korosztályra költhetik, egyedi kérelem alapján, az illetékes miniszter engedélyével.

Nincs közlöny pénzosztás nélkül, ez igaz a legújabb kötetre is, amiben ezúttal a bűnügyi nyilvántartási rendszer fejlesztésére különítettek el egy csinos összeget: a Belügyminisztérium keretét idén 466,4 millió forinttal fejelik meg e célból, jövőre pedig 104,1 millió áll majd rendelkezésre. A rákövetkező évben 138,8 miliót lehet majd erre elkölteni. Ugyanebben a kormányhatározatban 504 millió forintban állapítják meg a belügyi tárca fejezetén belül a kormányzati kommunikációs feladatokra szánt keret felső határát. Erre egyébként eredetileg 69 millió forintot raktak félre a büdzsében.

Arról a döntésről is beszámol a közlöny, mely szerint Moldovába és Tunéziába is lélegeztetőgépeket küldünk, ingyenes felajánlás formájában.

Végül, de nem utolsósorban az egri vár turisztikai célú rekonstrukciójára ad pénzt a kormány, a 1,5 milliárd forintos keretet 200 millióval megtoldva.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.