<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Az első adag R-Kovey vakcina júniusban készül el Oroszországban, melyben az AstraZeneca oltóanyaga rejtőzik.

Oroszországban is gyártják az AstraZeneca vakcinát – az első gyártási tétel júniusban készül el R-Kovi (Р-Кови) néven – írja a Koronavírus vakcináció FB-oldal.

A Kommerszant gazdasági lap arról számolt be, hogy az orosz R-Farm cég fogja gyártani az angol vakcinát exportra; tehát Oroszországon belül nem kerül forgalmazásra, tehát az orosz embereket továbbra is kizárólag Szputnyikkal oltják.

Oroszország nem a saját állampolgárainak gyártja az R-Kovey vakcinát. Fotó: DepositphotosOroszország nem a saját állampolgárainak gyártja az R-Kovey vakcinát. Fotó: Depositphotos

 

Havonta néhány százezer dózist fognak gyártani. Az export bonyolításában a Szputnyik V-t is forgalmazó Oroszországi Közvetlen Beruházási Alapítvány is részt vesz.

A cég sajtószolgálata közölte, hogy a vakcinát az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca Egyetem engedélye alapján állítják elő, a gyógyszer neve R-Covey lesz.

Az R-Pharm még 2020 júliusában állapodott meg az AstraZenecával a brit vakcina gyártásáról. A tervek szerint az orosz vállalat 30-50 ország, köztük Európa és a FÁK, Délkelet-Ázsia és a Közel-Kelet országainak oltóanyag-központja lesz. Vaszilij Ignatyev , az R-Pharm vezérigazgatója azt is elmondta, hogy a legnagyobb érdeklődést a vakcina iránt most a Perzsa-öböl országai mutatják

Az AstraZeneca vakcina kétkomponensű vakcina, amelyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) februárban hagyott jóvá. Számos európai országban felfüggesztették az angol-svéd termékkel történő oltást, miután a beoltottaknál trombózisesetek következtek be, akik közül néhányan meghaltak. A WHO bizottsága később elismerte az AstraZeneca oltás és a vérrögök közötti kapcsolatot. 

Az Európai Bizottság május elején kijelentette, hogy bizalomhiány alakult ki az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyártóval szemben a lassú szállítások miatt, ezért nem hosszabbítja meg a vakcinavásárlási szerződést a céggel. A brit-svéd gyógyszercég 2021 első negyedévében a vállalt 120 millió dózisból csak mintegy 30 milliót szállított le, vagyis a szerződésben foglalt mennyiség negyedét.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.