2p

Az első negyedévben 996 ezer és 1,5 millió forintot tett ki a három hónapra jutó átlagkereset. Ebből a kiskereskedelmi üzletekben 311-506 ezer forintot költöttek el a magyar vásárlók. 

A magyarok fizetéséből a vásárlások - ezen belül az élelmiszer-beszerzések - jelentik az egyik legnagyobb kiadást. Most a Buksza - a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Mfor és Privátbankár mindennapi pénzügyekkel és kiskereskedelemmel foglalkozó szerkesztőségi blogja - a friss adatok alapján ismerteti, hogy pontosan mekkora volt az idei első negyedévben az átlagfizetés és ebből mennyi ment el vásárlásra a fizikai boltokban. 

 

 

A grafikonon látszik, hogy Budapesten az első negyedév három hónapjára jutó több mint 1,5 millió forintos átlagos nettó fizetésből több mint félmillió forint landolt a boltokban. Vagyis a vásárlások után alig több mint 1 millió forint maradt. Ezzel szemben például Békés, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben 909-966 ezer forintos negyedévben beérkező fizetések összegéből 311-345 ezer forintot vittek el a vásárlások. 

Megjegyzés:  A grafikonon látható csíkokon a lila rész mutatja azt, hogy az első negyedévben mennyi volt az egy főre jutó kiskereskedelmi forgalom. A kék tartomány pedig azt, hogy mennyi pénz marad a bevásárlások után a háromhavi nettó fizetésből. Az egy főre jutó kiskereskedelmi forgalmi adatban nem szerepelnek a csomagküldő és internetes kiskereskedelemre vonatkozó adatok, mert azokat nem lehet vármegyei szintre bontani.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!