2019. április 20. 07:39

A turisztikai ügynökség kiállításokon való részvétel megszervezésére kiírt közbeszerzési eljárásán hiába indult Mészáros Lőrinc érdekeltsége, a kedvező ajánlat ellenére sem tudtak nyerni.

Január közepén írt ki közbeszerzési eljárást a Magyar Turisztikai Ügynökség a 2019. évi külföldi turisztikai, MICE és borszakmai kiállítás magyar kollektív standjának megvalósítására, melynek eredményét most tették közzé az uniós közbeszerzési értesítőben.

Mészáros Lőrinc Mészáros Lőrinc

Eszerint a nyertes vállalkozó a Trifolium Hungary Kft., mely az összegző tájékoztatás szerint egyébként a legmagasabb árajánlatot nyújtotta be. A munkát azonban még így is a becsült árnál olcsóbban fogja elvégezni, nettó 246,3 millió helyett 229,3 millióért. Mint az a dokumentumból is kiderül, volt ennél kedvezőbb ajánlat is. Az érvényesen pályázók között volt

  • a Special Effects International Zrt., nettó 199 milliós ajánlattal,
  • és a MAHIR - OC Konzorcium, a Mahir Zrt. és OC BAU Kft. párosa, nettó 221 milliós ajánlattal.

Utóbbi pályázat pikantériája, hogy az egy Mészáros érdekeltségtől érkezett. A MAHIR Zrt. tulajdonosa ugyanis a B-Reklám Kft., mely a PRO A és a PRO B Kft.-k közös leányvállalata. Utóbbiak végső - és minden bizonnyal átmeneti - tulajdonosa a Mészáros Lőrinchez több szálon köthető ügyvéd, Vörös József.

A legdrágább ajánlat nyertesként történő kihirdetése egyébként azért is meglepő, mert a dokumentumok szerint az ajánlati árat 95 százalékos súllyal veszik figyelembe a bírálat során.

A nyertes vállalkozásnak egyébként több idei kiállításra kell egységes arculati megjelenéssel rendelkező standokat kialakítani, melyeknek tükrözniük kell Magyarország és Budapest, mint vonzó desztináció jellegzetességeit. A megbízás összesen 8 kiállításra vonatkozik:

  • Berlin - ITB (2019. március)
  • Düsseldorf - ProWein Düsseldorf (2019. március)
  • Dubai - ATM (2019. április)
  • HongKong - ProWeinAsia (2019. május)
  • Frankfurt - IMEX (2019. május)
  • London - World Travel Market (2019. november)
  • Shanghai - ProWein China (2019. november)
  • Barcelona - IBTM World (2019. november)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.