2019. április 20. 07:39

A turisztikai ügynökség kiállításokon való részvétel megszervezésére kiírt közbeszerzési eljárásán hiába indult Mészáros Lőrinc érdekeltsége, a kedvező ajánlat ellenére sem tudtak nyerni.

Január közepén írt ki közbeszerzési eljárást a Magyar Turisztikai Ügynökség a 2019. évi külföldi turisztikai, MICE és borszakmai kiállítás magyar kollektív standjának megvalósítására, melynek eredményét most tették közzé az uniós közbeszerzési értesítőben.

Mészáros Lőrinc Mészáros Lőrinc

Eszerint a nyertes vállalkozó a Trifolium Hungary Kft., mely az összegző tájékoztatás szerint egyébként a legmagasabb árajánlatot nyújtotta be. A munkát azonban még így is a becsült árnál olcsóbban fogja elvégezni, nettó 246,3 millió helyett 229,3 millióért. Mint az a dokumentumból is kiderül, volt ennél kedvezőbb ajánlat is. Az érvényesen pályázók között volt

  • a Special Effects International Zrt., nettó 199 milliós ajánlattal,
  • és a MAHIR - OC Konzorcium, a Mahir Zrt. és OC BAU Kft. párosa, nettó 221 milliós ajánlattal.

Utóbbi pályázat pikantériája, hogy az egy Mészáros érdekeltségtől érkezett. A MAHIR Zrt. tulajdonosa ugyanis a B-Reklám Kft., mely a PRO A és a PRO B Kft.-k közös leányvállalata. Utóbbiak végső - és minden bizonnyal átmeneti - tulajdonosa a Mészáros Lőrinchez több szálon köthető ügyvéd, Vörös József.

A legdrágább ajánlat nyertesként történő kihirdetése egyébként azért is meglepő, mert a dokumentumok szerint az ajánlati árat 95 százalékos súllyal veszik figyelembe a bírálat során.

A nyertes vállalkozásnak egyébként több idei kiállításra kell egységes arculati megjelenéssel rendelkező standokat kialakítani, melyeknek tükrözniük kell Magyarország és Budapest, mint vonzó desztináció jellegzetességeit. A megbízás összesen 8 kiállításra vonatkozik:

  • Berlin - ITB (2019. március)
  • Düsseldorf - ProWein Düsseldorf (2019. március)
  • Dubai - ATM (2019. április)
  • HongKong - ProWeinAsia (2019. május)
  • Frankfurt - IMEX (2019. május)
  • London - World Travel Market (2019. november)
  • Shanghai - ProWein China (2019. november)
  • Barcelona - IBTM World (2019. november)

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!