<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Navracsics Tibort egy rendezvényen kérdezték minderről.

Többszereplős területfejlesztési politikában gondolkodik a kormány; az összetettebb stratégia lehetővé teszi az ország komplexebb és gyorsabb fejlesztését - hangsúlyozta Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter a BKIK rendezvényén.

Mikor lehet vége az EU-s vitáknak?

A Világgazdaság ugyanezen a rendezvényen tette fel arra vonatkozó kérdését, hogy mikor születhet meg a megállapodás az Európai Bizottsággal, erre Navracsics Tibor úgy fogalmazott, hogy optimistább, mint Vera Jourová, ugyanis abban bízik, hogy a törvénycsomag elég jó megoldás lesz a bizottság számára, és megállapodás születik, amit márciusban elfogad az Országgyűlés, és tovább lehet lépni majd. A miniszter hozzátette, úgy tudja, folyamatos a tárgyalás az Igazságügyi Minisztérium és az Európai Bizottság között a csomag tartalmát illetően.

Meddig kell várnunk? Fotó: Depositphotos
Meddig kell várnunk? Fotó: Depositphotos

A portál emlékeztet, hogy a Reuters hétvégén arról írt, hogy az Európai Bizottság elnök-helyettese arról beszélt, Magyarországnak „nagyon hamar” meg kell erősítenie igazságszolgáltatásának függetlenségét, hogy reális esélye legyen arra, hogy az Európai Unió gazdaságélénkítő Covid-programjából előirányzott 15,4 milliárd euróhoz hozzájusson.

A cikk szerint a miniszter a felsőoktatási kuratóriumok és alapítványok kapcsán elmondta: a héten valóban elküldik a javaslataikat az Európai Bizottságnak, ennek tartalmáról és részleteiről ugyanakkor nem kívánt beszámolni.

Egy korábbi sajtóértesülésre reagálva kijelentette:

Én a nyárra teszem, amikor minden kérdést le tudunk zárni: Erasmus-ügyben is nyárig ráérünk megállapodni, az igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatban pedig az a kérdés, hogy ez a törvénycsomag kezeli-e a problémát, illetve a bizottság előáll-e újabb aggállyal és kéréssel.

(Világgazdaság)