TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Budapesti luxuséttermek és például a Lázár lovaspark cigányzenekara is vissza nem térítendő állami támogatást kapott.

Kilencvenhét éttermi cigányzenekar 456 zenésze kapott támogatást a kormány Muzsikáló Magyarország programja keretében - szólt a hír néhány nappal ezelőtt. Mi azt is megnéztük, hogy pontosan mely éttermek zenészei kaptak 6-7 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást: Budapest emblematikus helyei és milliárdosok éttermei is szerepelnek a nyertesek listáján.

Tehát a nyertesek között van 7,5 millió forinttal például a Gerbeaud Kávéház zenekara a Vörösmarty térről. Nos, a Niszkács-család tulajdonában lévő Gerbeaud Gasztronómia Kft. tavaly 2,4 milliárd forintos árbevétellel és 91,4 millió forint nyereséggel zárt. Szintén az államnak kellett 7,5 millió forint támogatást adnia a Duna Garden Hotel és Étterem zenekarának, pedig az étterem a Dunai-család érdekeltségébe tartozik, saját jachtkikötő tartozik hozzá. Dunai György a 27. leggazdagabb magyar, akinek vagyonát 51 milliárd forintra becsülte a 100 leggazdagabb magyar című kiadvány.

Szintén 7,5 millió forintot kapott az ötcsillagos Corinthia Hotel zenekara, itt található például az ország legnagyobb elnöki lakosztálya, a luxusszálloda pedig a Corinthtia Hotel International csoport tulajdonában van, és Londontól Máltáig számos hotel tartozik a lánchoz. 

A Dunacorso étterem több mint 40 éve van családi kézben, jelenleg már a 3. generáció dolgozik itt és gondolja, teremti  újra a tradicionális recepteket

- szól a Dunacorso bemutatkozása, ahol a zenekar 6,1 millió forint támogatást kapott. Az éttermet üzemeltető SCHUCH GOURMAND Kft. tavaly 832 millió forintos forgalom mellett 218 millió forintos profittal zárt és 60 millió forintot vettek ki a cégből a tulajdonosok. Nem kevésbé számít luxusnak a New York Kávéház, az itteni zenekar 7,5 millió forintot kapott. A kávézót a CER Kft. üzemelteti: 3,1 milliárd forintos árbevétel és 189 millió forint profit jött össze 2019-ben. A CER pedig az Eventrend csoport része, amely a magyar vendéglátás és rendezvényszervezés területén piacvezető, magyar tulajdonú vállalkozás.

A nyertesek között szerepel a Spíler Buda is, az itt zenélő együttes 6,1 millió forintot kapott. A Spíler pedig Zsidai Roy érdekeltsége, aki a Jamie Oliver éttermek regionális franchise jogainak birtoklója is. A Zsidai csoport éttermei a Budai Várban, a Gozsdu udvarban, a Magyar Állami Operaházban és a Kempinski hotelben találhatók. A miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel néhány éve gyakornok volt a csoportnál.

Vidéki éttermek zenekarai is kaptak állami támogatást, például a nyertesek között szerepel a Lázár Lovaspark népizenekara 6,1 millió forinttal. 

A Lázár Lovaspark 2002 óra várja vendégeit. Három csárdában és a különálló kisteremben akár 700 főt tudunk fogadni fedett helyen

- szól a bemutatkozás. A lovaspark pedig Lázár Vilmos és Lázár Zoltán érdekeltsége a CBA L és F Kft.-n keresztül. A cég 8,8 milliárd forintos árbevételt ért el, amiből a fogathajtó testvéreknek 865 millió forint profit keletkezett, és 300 millió forint osztalékot ki is vettek a társadágból.

A Muzsikáló Magyarországgal az a célunk, hogy az éttermi cigányzene hagyományait visszahelyezzük oda, ahol évtizedekkel korábban volt

- érvelt a 800 millió forintos program mellett Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.