<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!			
		
		


		
		

Budapesti luxuséttermek és például a Lázár lovaspark cigányzenekara is vissza nem térítendő állami támogatást kapott.

Kilencvenhét éttermi cigányzenekar 456 zenésze kapott támogatást a kormány Muzsikáló Magyarország programja keretében - szólt a hír néhány nappal ezelőtt. Mi azt is megnéztük, hogy pontosan mely éttermek zenészei kaptak 6-7 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást: Budapest emblematikus helyei és milliárdosok éttermei is szerepelnek a nyertesek listáján.

Tehát a nyertesek között van 7,5 millió forinttal például a Gerbeaud Kávéház zenekara a Vörösmarty térről. Nos, a Niszkács-család tulajdonában lévő Gerbeaud Gasztronómia Kft. tavaly 2,4 milliárd forintos árbevétellel és 91,4 millió forint nyereséggel zárt. Szintén az államnak kellett 7,5 millió forint támogatást adnia a Duna Garden Hotel és Étterem zenekarának, pedig az étterem a Dunai-család érdekeltségébe tartozik, saját jachtkikötő tartozik hozzá. Dunai György a 27. leggazdagabb magyar, akinek vagyonát 51 milliárd forintra becsülte a 100 leggazdagabb magyar című kiadvány.

Szintén 7,5 millió forintot kapott az ötcsillagos Corinthia Hotel zenekara, itt található például az ország legnagyobb elnöki lakosztálya, a luxusszálloda pedig a Corinthtia Hotel International csoport tulajdonában van, és Londontól Máltáig számos hotel tartozik a lánchoz. 

A Dunacorso étterem több mint 40 éve van családi kézben, jelenleg már a 3. generáció dolgozik itt és gondolja, teremti  újra a tradicionális recepteket

- szól a Dunacorso bemutatkozása, ahol a zenekar 6,1 millió forint támogatást kapott. Az éttermet üzemeltető SCHUCH GOURMAND Kft. tavaly 832 millió forintos forgalom mellett 218 millió forintos profittal zárt és 60 millió forintot vettek ki a cégből a tulajdonosok. Nem kevésbé számít luxusnak a New York Kávéház, az itteni zenekar 7,5 millió forintot kapott. A kávézót a CER Kft. üzemelteti: 3,1 milliárd forintos árbevétel és 189 millió forint profit jött össze 2019-ben. A CER pedig az Eventrend csoport része, amely a magyar vendéglátás és rendezvényszervezés területén piacvezető, magyar tulajdonú vállalkozás.

A nyertesek között szerepel a Spíler Buda is, az itt zenélő együttes 6,1 millió forintot kapott. A Spíler pedig Zsidai Roy érdekeltsége, aki a Jamie Oliver éttermek regionális franchise jogainak birtoklója is. A Zsidai csoport éttermei a Budai Várban, a Gozsdu udvarban, a Magyar Állami Operaházban és a Kempinski hotelben találhatók. A miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel néhány éve gyakornok volt a csoportnál.

Vidéki éttermek zenekarai is kaptak állami támogatást, például a nyertesek között szerepel a Lázár Lovaspark népizenekara 6,1 millió forinttal. 

A Lázár Lovaspark 2002 óra várja vendégeit. Három csárdában és a különálló kisteremben akár 700 főt tudunk fogadni fedett helyen

- szól a bemutatkozás. A lovaspark pedig Lázár Vilmos és Lázár Zoltán érdekeltsége a CBA L és F Kft.-n keresztül. A cég 8,8 milliárd forintos árbevételt ért el, amiből a fogathajtó testvéreknek 865 millió forint profit keletkezett, és 300 millió forint osztalékot ki is vettek a társadágból.

A Muzsikáló Magyarországgal az a célunk, hogy az éttermi cigányzene hagyományait visszahelyezzük oda, ahol évtizedekkel korábban volt

- érvelt a 800 millió forintos program mellett Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.