Nyáron a belföldi turizmus helyre tud majd állni, de Zsidai Roy szerint Budapesten a turizmus visszatérése jövő húsvétig egy hullámvasút lesz: nagyban függ majd a helyzet az újabb korlátozások bevezetéstől, az esetleges második hullámtól és az utazási korlátozásoktól.
Nagyon sok időt fordítok a cash flow számításokra, próbálom kisakkozni, hogy a következő nehéz hónapokban hogyan tudunk talpon maradni, mert számomra most az operatív intézkedéseknél sokkal fontosabb, hogy hogyan éljük túl a jövő húsvétig hátralévő időt - fogalmazott a Zsidai Gasztronómiai Csoport tulajdonos-ügyvezetője, a Jamie Oliver éttermek regionális franchise jogainak birtoklója a Magyar Turisztikai Ügynökség oldalán megjelent cikkben.
Egy felelős vállalkozó Zsidai Roy szerint arra készül, hogy veszteséges lesz talán még a következő évi működése is, ezért szerinte át kell gondolni, hogy van-e tartaléka és szándékozik-e a tartalékot erre fordítani. A piacon már eleve túlkínálat volt a válság előtt is, egy tisztulási folyamat indul majd el, ezért a szakember nehéz időszakra számít.
Viszont ahány kollégának csak tudtunk, adtunk feladatot az elmúlt két hónapban. A csapat nagy része fizetés nélküli szabadságon vészeli át ezt az időszakot. A következő 1-2 év túléléséhez komoly hatékonyságra, fegyelmezett gazdaságos üzemeltetésre, a bérszínvonal racionalizálására és pénzügyi tartalékok rendelkezésre állására van szükség. Ezzel biztosíthatja csak valaki a túlélést a következő két évben - vélekedett Zsidai Roy.
A kormány maratoni szerdai ülésén döntött a korlátozási intézkedések oldásáról. Hétfőtől a belső zárt térben való tartózkodás megengedett lesz az éttermekben, kávézókban, cukrászdákban, de a dolgozóknak kötelező lesz maszkot viselni és megtenni mindent vendégeik biztonságának érdekében.