<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Pedig az ITM szerint azt előzetes egyeztetések után dolgozták ki.

Szeptember eleje óta éles, ám csak hétfőn került be a szélesebb köztudatba a kormány új vendéglátó vállalkozásokat érintő  rendelete, mely gyakorlatilag kicsinálta volna a szakma egy széles rétegét. A szabályozás szerint a hideg-meleg ételek és italok, valamint cukrászati termékek készítését kizárólag szakképesítéssel rendelkező személy végezheti - tehát akár a lángossütéshez is külön papír kell. Mindez a hazai vendéglátósok java része számára irreális és betarthatatlan.

Miután hétfőn a téma reflektorfénybe került, hatalmas felhördülés kerekedett, az Innovációs és Technológiai Minisztérium pedig még aznap, késő délután megküldte a reakcióját a rendeletről elsőként cikkező Telexnek. Eszerint az ITM kezdeményezi a képesítési követelmények rendeletének módosítását.

Azt írták a lapnak, hogy a képesítési követelmények rendelete több alkalommal történt egyeztetést követően, a gazdasági érdekképviseletek, kamarák és szövetségek javaslatára jött létre.

„Az elmúlt időszakban érkezett piaci visszajelzéseket figyelembe véve azonban az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezte a szabályozás módosítását. A módosítás lényege, hogy a jövőben ne legyen kötelező valamennyi munkavállaló szakképesítése. A javaslat részleteiről a tárca tájékoztatni fogja a nyilvánosságot”.

(Telex)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.