TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Az osztrákokat a vírusnál már jobban foglalkoztatja, hogy mi lesz a gazdasággal. Ausztriában az elmúlt két hétben rohamosan csökkent az aktív regisztrált fertőzöttek száma, és megindult a karantén feloldása. Nemzetközi összefoglalónk következik.

Az osztrák polgárok ma már elsősorban nem a koronavírustól, hanem a vírus elleni küzdelem gazdasági következményeitől félnek, derül ki egy aktuális, reprezentatív közvélemény-kutatásból.

A bécsi Stephansplatz  2020. március 11-én. MTI/EPA/Christian Bruna A bécsi Stephansplatz 2020. március 11-én. MTI/EPA/Christian Bruna

Werner Beutelmeyer, a felmérést végző linzi intézet vezetője a Der Standard osztrák napilapnak azt mondta:

A felmérés szerint az emberek a koronavírus legyőzését ma már jóval kisebb kihívásnak tartják a gazdaság beindításánál és a munkahelyek megőrzésénél. Ez annak ellenére így van, hogy a népesség 83 százaléka szerint valószínűleg jön majd egy második fertőzéshullám is.

Gazdasági félelmek

A megkérdezettek csupán hét százaléka véli úgy, hogy a vírus nagyon fenyegető saját vagy a vele egy háztartásban élők egészségére nézve, a karantén gazdasági hatásait viszont háromszor többen (22 százalék) tartják nagyon fenyegetőnek. A megkérdezettek 91 százaléka tart kisebb-nagyobb mértékben a gazdasági hatásoktól, és 84 százaléka a vírustól.

Arra a kérdésre, hogy a vírus legyőzése vagy a gazdaság beindítása a fontosabb,

a felmérésben résztvevők 48 százaléka a gazdaságot jelölte meg prioritásként.

A vírus elleni küzdelemnek csupán 17 százalék adna elsőbbséget, 35 százalék pedig ugyanolyan fontosnak tartja mindkettőt.

Mint arról beszámoltunk, Ausztria az első európai országok között jelentette be a koronavírus miatt elrendelt szigorító intézkedések lazítását. Ez azután vált lehetővé, hogy javult a járványügyi helyzet, és csökkenni kezdett  az aktív fertőzöttek száma.

Ausztriába ma reggeli adatok szerint 2043 aktív fertőzöttről  tudnak – mintegy két héttel ezelőtt még ötezer volt ez a szám. Kórházban 517 embert ápolnak, és 131-en vannak intenzív osztályon.

A vírussal összefüggésben eddig 580-an vesztették életüket, csaknem 13 ezren meggyógyultak. Összesen eddig több mint 15 ezer fertőzöttet diagnosztizáltak.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.   

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.