<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Az osztrákokat a vírusnál már jobban foglalkoztatja, hogy mi lesz a gazdasággal. Ausztriában az elmúlt két hétben rohamosan csökkent az aktív regisztrált fertőzöttek száma, és megindult a karantén feloldása. Nemzetközi összefoglalónk következik.

Az osztrák polgárok ma már elsősorban nem a koronavírustól, hanem a vírus elleni küzdelem gazdasági következményeitől félnek, derül ki egy aktuális, reprezentatív közvélemény-kutatásból.

A bécsi Stephansplatz  2020. március 11-én. MTI/EPA/Christian BrunaA bécsi Stephansplatz 2020. március 11-én. MTI/EPA/Christian Bruna

Werner Beutelmeyer, a felmérést végző linzi intézet vezetője a Der Standard osztrák napilapnak azt mondta:

A felmérés szerint az emberek a koronavírus legyőzését ma már jóval kisebb kihívásnak tartják a gazdaság beindításánál és a munkahelyek megőrzésénél. Ez annak ellenére így van, hogy a népesség 83 százaléka szerint valószínűleg jön majd egy második fertőzéshullám is.

Gazdasági félelmek

A megkérdezettek csupán hét százaléka véli úgy, hogy a vírus nagyon fenyegető saját vagy a vele egy háztartásban élők egészségére nézve, a karantén gazdasági hatásait viszont háromszor többen (22 százalék) tartják nagyon fenyegetőnek. A megkérdezettek 91 százaléka tart kisebb-nagyobb mértékben a gazdasági hatásoktól, és 84 százaléka a vírustól.

Arra a kérdésre, hogy a vírus legyőzése vagy a gazdaság beindítása a fontosabb,

a felmérésben résztvevők 48 százaléka a gazdaságot jelölte meg prioritásként.

A vírus elleni küzdelemnek csupán 17 százalék adna elsőbbséget, 35 százalék pedig ugyanolyan fontosnak tartja mindkettőt.

Mint arról beszámoltunk, Ausztria az első európai országok között jelentette be a koronavírus miatt elrendelt szigorító intézkedések lazítását. Ez azután vált lehetővé, hogy javult a járványügyi helyzet, és csökkenni kezdett  az aktív fertőzöttek száma.

Ausztriába ma reggeli adatok szerint 2043 aktív fertőzöttről  tudnak – mintegy két héttel ezelőtt még ötezer volt ez a szám. Kórházban 517 embert ápolnak, és 131-en vannak intenzív osztályon.

A vírussal összefüggésben eddig 580-an vesztették életüket, csaknem 13 ezren meggyógyultak. Összesen eddig több mint 15 ezer fertőzöttet diagnosztizáltak.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.   

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.