<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A magyar külgazdasági és külügy egy fél év alatt többet utazgatott, mint amerikai és német kollégája együttvéve.

Szél Bernadett közadat-igényléséből derült ki, hogy Szijjártó Péter 2018 májusa és 2019 január elseje között összesen 61 alkalommal vett részt olyan hivatalos úton, amelyen repülőgéppel utazott. A 24.hu most megvizsgálta, ugyanebben az időszakban mennyit utaztak az amerikai és az európai külügyminiszterek.

Donald Trump külügyminisztere, Mike Pompeo például összesen 28 külföldi látogatást tett, a német Heiko Maas pedig összesen 30 külföldi utazáson vett részt, melyek során 40 különböző országot látogatott meg. A dán, a holland és az osztrák külügyminiszter is jóval kevesebb helyre utazott el ugyanebben az időszakban a lap összeállítása szerint.

Érkezés Moszkvába - fotó: Facebook / Szijjártó PéterÉrkezés Moszkvába - fotó: Facebook / Szijjártó Péter

Ráadásul a külföldi kollégák ha egyszer elindulnak, több országot is végiglátogatnak, a magyar miniszter viszont inkább az egynapos utazásokban hisz - Szijjártó Péter egyetlen alkalommal sem keresett fel több országot 2018 második felében az utazásai során, még akkor sem, amikor az Egyesült Államokba vagy a Kínai Népköztársaságba utazott, így kétszer annyiszor szállt ebben az időszakban repülőre, mint a német vagy az amerikai külügyminiszterek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.