4p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Saját bevételei nem is fedezik a Lánczi András többségi tulajdonában lévő konzervatív lapkiadónak a 60 millió forintos utazási közbeszerzését. Támogatók azonban mindig akadnak.

A Mauri utazási iroda nyerte a European Conservative Nonprofit Kft. 60 millió forint keretösszegű, 2 évre szóló közbeszerzését, amit utazásszervezési szolgáltatásokra írt ki a nonprofit gazdasági társaság - derül ki a május 26-i Közbeszerzési Értesítőből. Az Európai Konzervatív Nonprofit Kft. többségi tulajdonosa Lánczi András filozófus, a Budapesti Corvinus Egyetem volt rektora, a Mathias Corvinus Collegium kuratóriumi tagja, aki 2016-ig a Századvég Alapítvány kuratóriumának elnöke is volt. Tőle származik az a híres magyarázat, hogy

amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája.

 Az utazási iroda feladata lesz:

  • nemzetközi és belföldi repülőjegy vásárlása,
  • belföldi és nemzetközi szállás foglalásának teljeskörű ügyintézése,
  • belföldi és nemzetközi autóbérlés teljeskörű ügyintézése,
  • belföldi és nemzetközi szállodai és/vagy repülőtéri transzferszolgáltatás megrendelésének teljeskörű ügyintézése.

Az Európai Konzervatív Nonprofit Kft. pedig arra vállalt kötelezettséget, hogy a 60 millió forintos keretösszeg legfeljebb 70 százalékát lehívja.

Ajánlatkérő jelzi, hogy a teljesítés során hozzávetőlegesen/tervezetten évi 36 utazás (melynek jelentős többsége, hozzávetőlegesen 80 százaléka repülőgépes utazás) és ugyanennyi szállásfoglalás várható, átlagosan havi 3 utazás várható

- szerepel az eredményhirdetés szövegében. Itt olvasható az is, hogy a szolgáltatások teljesítése során a fő desztinációk Észak-Amerika és Európa államai, azonban kisebb arányban, de bármely egyéb országba történő foglalás igénye is felmerülhet.

Na de mivel foglalkozik Lánczi nonprofit cége?

A Magyar Nemzet még 2021 nyarán számolt be arról a Mandiner cikke alapján, hogy megújult a több mint tízéves múltra visszatekintő The European Conservative folyóirat és online magazin, amely több európai országban, valamint az Egyesült Államokban és Kanadában jelenik meg. A negyedévente publikált angol nyelvű magazin kiadója pedig 2021-től a budapesti székhelyű European Conservative Nonprofit Kft. lett.

Az Európai Konzervatív című kiadványt évente négyszer online és nyomtatott kiadásként adja ki a European Conservative Nonprofit Ltd., a berlini Bibliothek des Konservatismus, a bécsi CEDI/EDIC és a római Nazione Futura közreműködésével.

- olvasható is a lap impresszumában.

Tehát német, osztrák és olasz hozzáadott érték is van a konzervatív lap kiadásában. Az online változatban például interjú olvasható Rachele Mussolinivel, az egykori fasiszta diktátor, Benito Mussolini unokájával, aki 2021-ben bejutott a római városi tanácsba az Olaszország Fivérei szélsőjobboldali kormánypárt színeiben.

Sokan szeretnek repülni. Fotó: Depositphotos
Sokan szeretnek repülni. Fotó: Depositphotos

Nincs túl nagy kereslet a The European Conservative folyóiratra, hiszen a nonprofit társaság beszámolója szerint az értékesítésből származó árbevétel tavaly 24 millió forint volt, ami nem biztosítaná a 60 millió forintos utazási keretösszeg finanszírozási hátterét sem. Ellenben az egyéb bevételek soron 491 millió forint szerepel. Az pedig a Batthyány Lajos Alapítvány 2022-es beszámolójából tudható, hogy a fideszes parlamenti többség által 2021 tavaszán közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványnak átminősített szervezet támogatta az Európai Konzervatív Nonprofit Kft.-t. A Batthyány Lajos Alapítványnak pedig már ismert a háttere, évről évre milliárdos állami támogatást kap a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetirodától.

Maga a nonprofit gazdasági társaság remekül hangzik, hiszen nem törekszik profitra, a tevékenységükből keletkezett többletet nem osztják szét a tulajdonosok között, hanem bizonyos közösségi célok elérésére használják fel. Ilyen lehet például az átlagosan havi három utazás.

Még a 60 millió forintos közbeszerzést elnyert Mauri utazási irodára érdemes egy pár sor erejéig kitérni. Hiszen lapunk is megírta korábban, hogy a Mauri Utazási Kft. 140 millió forintért repteti például a köztévés dolgozókat, de a Magyar Nemzeti Filmalappal, a Gazdasági Versenyhivatallal, a Magyar Vívó Szövetséggel, az MFB-vel és az Állami Számvevőszékkel is szerződtek már utazásszervezési feladatokra.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!