<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Szépen gyűjtögette az ingatlanokat az új köztársasági elnök, akinek nyilvános lett az újabb vagyonnyilatkozata.

Nyolc ingatlan van Novák Katalin nevén, az egyiket havi 225 ezer forintért kiadja - írta a telex.hu, miután a köztársasági elnök közzé tette első államfői vagyonnyolatkozatát.

A portál utal ré, hogy utoljára fél éve adott számot anyagi helyzetéről, miután lemondott a családügyi miniszteri posztról. Ahhoz képest nem történt nagy változás, mindössze 3 millió forinttal növelte megtakarításait. A Fidesz korábbi alelnökének 2020-ban még 26 millió forint volt a számláján, 2021-ben már 29, most 32 millió forintnál tart. A nyilatkozat szerint tartozása továbbra sincs, mint ahogy autója sem. 

Az új államfő nevén nyolc ingatlan szerepel, főleg budapestiek, de van Szegeden és a Balatonion is. Havi tiszteletdíja a házelnököt megillető tiszteletdíj 1,1-szerese, azaz jelenleg közel bruttó 4 millió forint.

Ez az összeg élete végéig jár Nováknak, és kérésére akkor is biztosítanak rezidenciát egyfős személyzettel, ha mandátuma lejár, és a Béla király úti ingatlant át kell adnia utódjának. Az államfőt élete végéig megilleti ezen felül a személyes gépkocsihasználat, háromfős titkárság és az ingyenes egészségügyi ellátás.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.