1p

Rekordot döntött a Török Áramlat áprilisban.

Április első felében a Gazprom orosz állami energiaipari vállalat 543,3 millió köbméter gázt küldött Európába a Török Áramlat gázvezetéken keresztül, ez 3,4 százalékkal több, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában - írja az RBC-re hivatkozva a Portfolio.

Összességében pedig 2024-ben 8,2 milliárd köbméter orosz gáz érkezett Európába, ez 27 százalékos növekedés tavalyhoz képest - mindezt úgy, hogy Európa teljes gázimportja mintegy 4,4 százalékos csökkenést mutatott ugyanebben az időszakban 2023-hoz képest.

A Török Áramlaton keresztül érkező gáz fő vásárlói Magyarország és Törökország voltak, más, a vezetékkel kiszolgált dél-európai országok viszont csökkentették vásárlásaikat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!