2019. február 23. 09:19
mfor.hu

Továbbra is kiemelt veszélyt jelent a tömeges bevándorlás a kormány szerint, ezért a válsághelyzet újabb hosszabbítását rendelte el. 

Orbán Viktor miniszterelnök szignójával jelent meg a kormányrendelet a pénteki Magyar Közlönyben, miszerint a tömeges bevándorlása okozta válsághelyzetet újabb fél évvel meghosszabbítja a kormány Magyarország egész területére vonatkozóan. Így a rendelet alapján a válsághelyzet 2019. szeptember 7-ig került meghosszabbításra. 

Fotó: MTI Fotó: MTI

A kormány először 2016 márciusában terjesztette ki az egész ország területére a válsághelyzetet, azóta pedig rendre fél évvel meghosszabbítják. Bár évről évre egyre kevesebb illegális bevándorlót fog el a rendőrség Magyarország határain, a migrációval összefüggő költségek ezzel ellentétben folyamatosan csak emelkedtek. 

Tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetről egyébként akkor beszélhetünk, ha az érkező menekülti vagy oltalmazotti státuszban lévők száma egy hónap átlagában meghaladja a napi 500 főt, két egymást követő hét átlagában a napi 750 főt vagy egy hét átlagában a napi 800 főt. Emellett feltétel, hogy a tranzitzónában tartózkodók száma egy hónap átlagában több legyen 1000 főnél, két egymást követő hét átlagában a napi 1500 főnél vagy egy hét átlagában a napi 2000 főnél.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.