2019. február 23. 09:19
mfor.hu

Továbbra is kiemelt veszélyt jelent a tömeges bevándorlás a kormány szerint, ezért a válsághelyzet újabb hosszabbítását rendelte el. 

Orbán Viktor miniszterelnök szignójával jelent meg a kormányrendelet a pénteki Magyar Közlönyben, miszerint a tömeges bevándorlása okozta válsághelyzetet újabb fél évvel meghosszabbítja a kormány Magyarország egész területére vonatkozóan. Így a rendelet alapján a válsághelyzet 2019. szeptember 7-ig került meghosszabbításra. 

Fotó: MTI Fotó: MTI

A kormány először 2016 márciusában terjesztette ki az egész ország területére a válsághelyzetet, azóta pedig rendre fél évvel meghosszabbítják. Bár évről évre egyre kevesebb illegális bevándorlót fog el a rendőrség Magyarország határain, a migrációval összefüggő költségek ezzel ellentétben folyamatosan csak emelkedtek. 

Tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetről egyébként akkor beszélhetünk, ha az érkező menekülti vagy oltalmazotti státuszban lévők száma egy hónap átlagában meghaladja a napi 500 főt, két egymást követő hét átlagában a napi 750 főt vagy egy hét átlagában a napi 800 főt. Emellett feltétel, hogy a tranzitzónában tartózkodók száma egy hónap átlagában több legyen 1000 főnél, két egymást követő hét átlagában a napi 1500 főnél vagy egy hét átlagában a napi 2000 főnél.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.