<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A magyar kormányfő mást mond idehaza és mást tesz Brüsszelben. Most épp az Oroszország elleni büntetőintézkedések megerősítését hagyta jóvá azok után, hogy nemzeti konzultációt indít ellenük.

Az Európai Unió állam- és kormányfőit tömörítő testület, az Európai Tanács péntek délután nyilatkozatot fogadott el, melyben így fogalmaznak: „határozottan elutasítjuk és egyértelműen elítéljük” a négy ukrajnai régió jogellenes annektálását. Megerősítik azt is, illegitimnek tartják az ezeken a területeken rendezett népszavazásokat, és kiállnak Ukrajna területi integritása mellett.

Ezek a kijelentések egybecsengenek Gulyás Gergely kancelláriaminiszter csütörtöki kormányinfón újságírói kérdésre adott válaszaival, mely szerint a magyar kormány az uniós álláspontot osztja, és nem ismeri el legitimnek sem a népszavazásokat, sem a területek Oroszországhoz csatolását.

Sokkal érdekesebb viszont az egységes tanácsi nyilatkozatnak azok a mondatai, melyek az Oroszország elleni büntetőintézkedésekről szólnak:

„Meg fogjuk erősíteni az Oroszország jogellenes tevékenységei ellen irányuló korlátozó intézkedéseinket. Ezek fokozni fogják az Oroszországra annak érdekében gyakorolt nyomást, hogy véget vessen agresszív háborújának.”

Mivel a Tanács minden döntést, nyilatkozatot konszenzussal hoz meg, és ennek a plénumnak tagja a mindenkori magyar miniszterelnök is, így egyértelmű, Orbán Viktor jóváhagyása is szükséges volt a nyilatkozat elfogadásához.

Ezzel szemben idehaza a kormányfő ismét EU-ellenes retorikát folytat, elítéli a szankciókat, és azok visszavonását követeli. Péntek reggeli rádióinterjújában is azt mondta, a nemzeti konzultáció lehet az az eszköz, mellyel az Európai Bizottság rávehető, hogy a hat hónapra kivetett szankciókat annak lejárta után „revízió” alá vegyék.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.