TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Szeptember 21-én hivatalosan is elrajtolt az őszi parlamenti évad.

Orbán Viktor miniszterelnök is felszólalt, például a négy napos EU-csúcsot foglalta össze: bejelentette, elfogadták a következő 7-10 év költségvetést, amit két részre bontottak. Nettó 31 milliárd euró fog beáramolni a következő években a magyar gazdaságba - tudósított a hvg.hu.

Megkockáztatható, hogy 2028-ra közel kerülünk ahhoz a helyzethez, hogy Magyarország az Európai Unióban nettó befizető legyen

 

 - jósolta. A terve az, hogy kivásárolják a külföldi kézben lévő magyar cégeket. Orbán beszélt a 7-es cikkelyről is: "Úgy látjuk, semmi akadálya nincs annak, hogy ez az eljárás lezáruljon" - mondta, hozzátéve, hogy a német kormánytól már kapott ígéretet arra, törekednek erre. Kiemelte, Magyarország elkötelezett a jogállamiság mellett, de szerinte a politikai vádak összegyűjtése jogállamiság címen, az valójában zsarolás.

Beszélt a koronavírus-járványról is: főleg Ausztria romló számai miatt aggódott, mivel sok a beteg, és "ami ott megtörténik, az megtörténik hamarosan Magyarországon is." Kiemelte a maszkhasználat fontosságát, emlékeztetett az elmaradása esetén 50 ezer forintos büntetésre is, de kezdeményezte, hogy a büntetési tételt akár tovább is emelhessék.

Orbán állítása szerint a szakemberek véleménye alapján 200 ezer fertőzöttre kell számítani, 16 ezer kórházi ágyre lesz szükség és 800 lélegeztetőgépre, de ő a duplájával számol, tehát 400 ezer fertőzöttel. Emiatt jelenleg 66 ezer szabad kórházi ágy áll rendelkezésre, és a lélegeztetőgépek sokszorosa.

Befektetési csomagot is bejelentett, hangsúlyozva, hogy nem mentőprogramokról van szó: "Most, amikor mindenki megszorít, mi ne csak védekezzünk, hanem fejlődni, növekedni is tudjunk." Az eredeti 50 milliárdos keretet megnövelték, 170 milliárd forintot tettek bele a programba.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.