TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A cég alapítása nyilvánvalóan nem független a koronavírus-járványtól. Ráadásul meglepően gyorsan cselekedtek.

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet révén derült ki, a napokban újabb céggel gyarapodott a magyar állam. A kedd este megjelent kormányrendeletben csupán az állami tulajdonban álló gazdasági társaság felett az államot megillető tulajdonosi jogok és kötelezettségeket gyakorló személyt jelölik ki. Ennek értelmében a NEOEMKI Nemzeti Orvostechnikai Eszköz Megfelelőségértékelő és Tanúsító Kft. felett a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Bártfai-Máger Andrea gyakorolja a tulajdonosi jogköröket 2022. december 31-ig.

Fotó: Pixabay Fotó: Pixabay

Az említett társaság cégkivonatából ugyanakkor kiderül, ez nem egy felvásárolt, államosított, hanem egy egész frissen - a koronavírus-járványtól nem függetlenül - alapított cég. Gondolhatunk részben arra is kiváltó okként, hogy a Kínából érkezett védőmaszkokkal kapcsolatban minőségbeli problémákról lehetett olvasni, részben pedig arra is, hogy a járvány miatt a kormány szeretné az orvosi védőfelszerelések hazai gyártását is felfuttatni. Ha a jövőben a mostanihoz hasonló helyzet állna elő, akkor a magyar védekezés ne külföldi szállítmányoktól függjön.

Az állam a céget 2020. március 27-én alapította, igaz, a cégbíróság csak jóval később, május 14-én jegyezte be. A 3 millió forintos jegyzett tőkével létrehozott Kft. fő tevékenysége - a nevével összefüggően - műszaki vizsgálat, elemzés lett, de felvették még az üzletviteli tanácsadást, egyéb szakmai, tudományos tevékenységet, műszaki tanácsadást is. 

Ügyvezető László Imre lett - a XI. kerületi polgármesterrel csak névazonosság van -, a három tagú felügyelő bizottságba került

  • Kahlesz Tímea, aki az Emberi Erőforrások Minisztériumában az orvostechnikai eszközök, gyógyászati segédeszközök és gyógyászati ellátási osztályának vezetője, 
  • Feigl Edit, dietetikus, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezési-egészségügyi Intézet Élelmezés- és Táplálkozástudományi Főigazgatóság főigazgató-helyettese,
  • valamint Németh Károly Béla.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.