TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. április 7. 09:25

A koronavírusos brit kormányfő az intenzív osztályon töltötte az éjszakát. A brit ellenzék vezére azt mondta: gondolatban az egész ország vele van. Feladatait egyelőre Dominic Raab külügyminiszter vette át.

A londoni St. Thomas kórház intenzív osztályán töltötte az éjszakát Boris Johnson.

Oxigént kapott

A Downing Street közlése szerint a koronavírusos brit kormányfőt tegnap este szállították az intenzív részlegre, miután állapota rosszabbodott.

Boris Johnson házi karanténban 2020. április 3-án. (Fotó: Facebook printscreen) Boris Johnson házi karanténban 2020. április 3-án. (Fotó: Facebook printscreen)

A hivatalos megfogalmazás szerint az 55 éves Johnsont „tartós tünetekkel” vitték az intenzívre orvosai tanácsára. A BBC értesülései szerint a kormányfőnek „oxigént adtak” átszállítása előtt, és azért helyezték át az intenzívre, hogy lélegeztetőgép közelében legyen. Állítólag eszméleténél van.

Az egyik kormányszóvivő szerint Johnson Dominic Raab külügyminisztert kérte meg arra, hogy „ahol szükséges”, helyettesítse. A mai kormányülést már Raab vezeti le. A külügyminiszter szerint „hihetetlenül erős csapatszellem” van a miniszterelnök mögött.

Szombaton beszéltem a kormányfővel. Ekkor beszéltem vele személyesen utoljára    

-mondta Raab a Financial Times szerint.    

Starmer: rettenetesen szomorú hír

Johnson állapotáról értesítették II. Erzsébet brit királynőt. Időközben Donald Trump amerikai elnök és Emmanuel Macron francia elnök is támogatását fejezte ki felé.

A Munkáspárt és egyben a brit ellenzék vezére, Keir Starmer pedig rettenetesen szomorú hírnek nevezte a történteket.

Gondolatban az egész ország a miniszterelnökkel és családjával van ebben a hihetetlenül nehéz időszakban

- közölte Starmer.

Súlyosbodó tünetek

A kormányfő hivatala még március 27-én jelentette be, hogy pozitív lett Johnson koronavírus-tesztje. A brit kormányfő ezt követően önkéntes karanténba vonult a Downing Streeten, és kezdetben csupán enyhe tüneteket – láz, köhögés – tapasztalt magán.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.