Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Miközben sajnos tegnap is elhunyt egy újabb pedagógus a koronavírus-járványban, a Pedagógusok Szakszervezete nyílt levélben kéri a tanárokat, hogy jelezzék az Emberi Erőforrások Minisztériumának a koronavírus okozta megbetegedéseiket, amivel pont kerülhetne a 100 százalékos táppénz kifizetése és ki nem fizetése körüli vita végére.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöksége azt írja nyílt levelében, hogy Kásler Miklós miniszter 2020. szeptember 16-án a Facebook oldalán megjelent interjúban a következőket nyilatkozta:

„azok a pedagógusok, akik a munkahelyükön kapták meg a fertőzést, tehát Covid-pozitívak, ők teljes táppénzre jogosultak, de nemcsak ők, hanem a szoros kontaktjaik is, tehát mindazok a pedagógusok, akik a munkájukat az iskolában nem végezhetik, mert karanténban töltik az idejüket.”

Egyre több a fertőzött pedagógus, és nem mindegyikük kap teljes táppénzt. Fotó: PixabayEgyre több a fertőzött pedagógus, és nem mindegyikük kap teljes táppénzt. Fotó: Pixabay

2020. november 3-án a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal ülésén Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt mondta, hogy 1083 pedagógusnak fizettek eddig 100 százalékos táppénzt. Ennél biztosan többen voltatok Covid-fertőzés miatt táppénzen!

 A kormányzati nyilatkozatok ellenére sok panasz érkezett a Pedagógusok Szakszervezetéhez, ami azt bizonyítja: az oktatásban dolgozók, a pedagógusok sikertelenül kezdeményezték, hogy a koronavírus-fertőzést a háziorvos foglalkozási megbetegedésnek (munkahelyi balesetnek) ismerje el, ezzel jogosultak legyetek a 100 százalékos táppénzre!

Tekintettel arra, hogy az orvosokat kötik az érvényes jogszabályok, a kérésnek természetesen nem tudtak és jelenleg sem tudnak eleget tenni, hiába hivatkoztok ti, pedagógusok, oktatásban dolgozók az elhangzott nyilatkozatokra.

Ráadásul a köznevelésért felelős államtitkár elismerte, hogy az EMMI-ben is tudnak a táppénz kifizetésével kapcsolatos anomáliákról, és ígérte, hogy a vitatott ügyeket kivizsgálja.

A továbbra sem egységes gyakorlat miatt, továbbá azért, hogy kivizsgálható legyen minden, az oktatásban dolgozóknak anyagi veszteséget okozó eset, azt kérjük minden oktatásban foglalkozatott, megfertőződött munkavállalótól, küldjön levelet az EMMI e-mail címére info@emmi.gov.hu (másolatban kérjük, ezt csatolja a problemajelzes@pedagogusok.hu  címre is) az alábbi adatokkal:

@pedagogusok.hu  címre is) az alábbi adatokkal: név, munkáltató megjelölése, munkahelyén bizonyítottan érintkezett COVID-fertőzőttel, meddig volt keresőképtelen a COVID-fertőzés miatt, milyen mértékű táppénzben részesült.

A PSZ ezekkel a levelekkel szeretné szembesíteni az oktatási kormányzatot, hogy a hivatalos kommunikációval ellentében az oktatásban dolgozók nem minden esetben kapják meg a miniszter által ígért 100 százalékos táppénzt. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.