2p

A krími Dzsankoj városában történt robbanás megsemmisítette a Moszkva fekete-tengeri flottája számára szánt orosz cirkálórakétákat.

  • Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) kutatóintézet szerint az orosz hadsereg kisebb sikereket ért ek Bahmut környékén
  • Az ukrán fegyveres erők vezérkarának napi hadműveleti jelentése szerint Oroszország az elmúlt 24 órában 21 légi- és kilenc rakétacsapást mért. A jelentés szerint civil áldozatok nem voltak.

  • Fumio Kishida japán miniszterelnök Kijevbe utazik, hogy megbeszélést folytatjon Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Az NHK japán közszolgálati műsorszolgáltató kedd hajnalban bemutatta, amint Kishida vonattal utazik Lengyelországból Kijevbe.

  • A kínai állami média széles körben és pozitívan foglalkozott a Hszi-Putyin találkozóval. (Hszi Csin-ping kínai elnök hétfőn háromnapos látogatásra érkezett Moszkvába). A legtöbb tudósítás Xi megjegyzéseire és a kapcsolat erősségéről beszélt. Senki sem említette a Putyin ellen a közelmúltban kiadott elfogatóparancsot az Ukrajnában elkövetett háborús bűnök miatt.

  • Az ukrán védelmi minisztérium közölte, hogy a krími Dzsankoj városában egy robbanás megsemmisítette a moszkvai fekete-tengeri flotta által használt orosz cirkálórakétákat. Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminisztérium tanácsadója olyan felvételeket terjesztett, amelyek állítólag a vasútállomás környékét mutatták be a városban. A felvételen hangos robbanás látható, majd füstfelhő következett az éjszakai égbolton. Állítását nem lehetett ellenőrizni.

  (The Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!