2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Egyelőre nagyon messzinek tűnik az eredetileg kitűzött 2200-as cél.

A HVG cikke szerint mindössze 811 határvadász tett esküt október 10-ig, ami messze elmarad az első körben kitűzött 2200-tól, pláne az ideálisnak tartott négyezertől. Érdeklődők jócskán akadnak a kevés követelmény és az akár 400 ezres bruttó havi bér miatt, de csak egy részük adja be a jelentkezést ténylegesen, ráadásul közülük is kiesik minden harmadik alkalmatlanság miatt.

A portál közérdekű adatigénylésére a rendőrség kiadott adatai azt mutatják, hogy a határvadász szolgálatra jelentkezők több mint harmada, 100-ból 36 ember vagy a felvételi követelményeknek nem felel meg, vagy az alkalmassági vizsgálaton, illetve a vizsgán bukik el, és minősítik alkalmatlannak.

A határvadászokat most is keresik a rendőrség honlapján. Fotó: Police.hu
A határvadászokat most is keresik a rendőrség honlapján. Fotó: Police.hu

A HVG által megszerzett adatok szerint október 10-ig:

  • 2077 fő nyújtotta be jelentkezését a szerződéses határvadász képzésére
  • a 2077 jelentkező közül 1265 személy alkalmassági vizsgálata zárult le
  • az alkalmassági vizsgálaton 811 fő “megfelelt minősítést szerzett”, ők esküt is tettek
  • 454-en viszont megbuktak az egészségi, pszichológiai, fizikai alkalmasságin vagy a vizsgán.

Orbán Viktor a határvadász egységek létrehozását először június végén jelentette be egy parlamenti ülésen, majd néhány nappal később alá is írta az erre vonatkozó rendeletet – ekkor került elő a 2200-as, illetve négyezres létszám terve.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!