2018. augusztus 13. 18:20

A DK-t 2-4 százalékos kamaton hitelezte.

A Magyar Nemzeti Bank 15 millió forintra bírságolta az Altus Portfólió Kft.-t engedély nélküli pénzkölcsönnyújtási tevékenység miatt s azonnali hatállyal megtiltotta a jogsértő pénzügyi szolgáltatás további folytatását - derült ki a jegybank mai közleményéből. A cég a Gyurcsány-család érdekeltségébe tartozik, és az mfor azt is tudja, milyen kölcsönökről van szó.

Gyurcsány Ferenc Gyurcsány Ferenc

A társaság a vizsgált két éves időszakban közel 400 millió forint összegben nyújtott pénzkölcsönt jogosultatlanul különböző magán- és jogi személyeknek. Az MNB az ügyben büntetőfeljelentést is tett.

Maga Gyurcsány Ferenc mondta el lapunknak korábban, hogy a cégen keresztül több alkalommal is nyújtott kölcsönt pártjának, a Demokratikus Koalíciónak. Arról is beszélt, hogy 

jellemzően 2-4 százalékos kamatra nyújtotta ezeket a kölcsönöket.

 

A pártelnök, volt miniszterelnök ezzel akarta tisztába tenni, hogy soha nem támogatta pártját úgynevezett Brüsszelből érkező pénzekkel a cégén keresztül. Ellenben kölcsönökkel néha segítette, az egyik cikkünk közlése idején, tavaly július végén is fennállt.

Sajtóhírek szerint szintén kapott kölcsönt Czeglédy Csaba, csalással vádolt szocialista politikus érdekeltsége.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.