2018. augusztus 13. 18:20

A DK-t 2-4 százalékos kamaton hitelezte.

A Magyar Nemzeti Bank 15 millió forintra bírságolta az Altus Portfólió Kft.-t engedély nélküli pénzkölcsönnyújtási tevékenység miatt s azonnali hatállyal megtiltotta a jogsértő pénzügyi szolgáltatás további folytatását - derült ki a jegybank mai közleményéből. A cég a Gyurcsány-család érdekeltségébe tartozik, és az mfor azt is tudja, milyen kölcsönökről van szó.

Gyurcsány Ferenc Gyurcsány Ferenc

A társaság a vizsgált két éves időszakban közel 400 millió forint összegben nyújtott pénzkölcsönt jogosultatlanul különböző magán- és jogi személyeknek. Az MNB az ügyben büntetőfeljelentést is tett.

Maga Gyurcsány Ferenc mondta el lapunknak korábban, hogy a cégen keresztül több alkalommal is nyújtott kölcsönt pártjának, a Demokratikus Koalíciónak. Arról is beszélt, hogy 

jellemzően 2-4 százalékos kamatra nyújtotta ezeket a kölcsönöket.

 

A pártelnök, volt miniszterelnök ezzel akarta tisztába tenni, hogy soha nem támogatta pártját úgynevezett Brüsszelből érkező pénzekkel a cégén keresztül. Ellenben kölcsönökkel néha segítette, az egyik cikkünk közlése idején, tavaly július végén is fennállt.

Sajtóhírek szerint szintén kapott kölcsönt Czeglédy Csaba, csalással vádolt szocialista politikus érdekeltsége.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.