2p

Még nem dőlt el, maradhat-e kurátor a református püspök.

Nagyon szerencsétlenül alakul mostanában a Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért alapítvány (KKETTK) kurátorainak sorsa. A kuratóriumban Lánczi András, a Századvég Alapítvány volt vezetője az elnök, de Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója mellett megtalálható Martonyi János, a Fidesz volt külügyminisztere és Balog Zoltán, aki február 16-án mondott le a zsinati lelkészi elnökségéről. Korábban elismerte, támogatta, hogy Novák Katalin államfő kegyelmet adjon K. Endrének.

Tájékoztatjuk, hogy a kuratóriumi tagok tagsági jogviszonyáról az Alapítvány Kuratóriuma és Felügyelőbizottsága együttesen jogosult dönteni.

- közölte lapunk kérdésre az alapítvány.

Érdekesség, hogy szintén itt volt sokáig kurátor Szájer József fideszes EP-képviselő, aki egy illegális meleg orgiáról menekült Brüsszelben egy ereszcsatornán leereszkedve, vérző kézzel. A brüsszeli ügyészség akkori közlése szerint a magyar politikus hátizsákjában drogot is találtak.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága pedig nem árulta el kérdésünkre, hogy az elmúlt két évben hány rabot engedtek ki államfői kegyelem miatt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!