2p

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokonszakmában Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) támogatni fogja a Magyarországra érkező Fülöp-szigeteki munkavállalókat - közölte Székely Tamás, a VDSZ elnöke. 

Az IndustriALL Global - a fém-, vegyiparban, energetikában, bányászatban, textiliparban és kapcsolódó iparágakban dolgozókat képviselő független szakszervezetek egyesülete - félidős kongresszusán állapodott meg a Fülöp-szigeteki ipari szakszervezetek képviselőjével arról, hogy a VDSZ szervízközpontot hoz létre a Fülöp-szigeteki munkavállalók érdekképviseletére és munkaügyi segítségére Magyarországon.

A VDSZ az IndustriALL Globallal együttműködve segíti majd a Magyarországra érkező Fülöp-szigeteki munkavállalókat.

A megállapodás alapján a Fülöp-szigeteki szakszervezet tájékoztató füzetet és a magyar szakszervezetbe szóló belépési nyilatkozatot ad a Fülöp-szigetekről kiutazó munkavállalóknak, ezzel is segítve beilleszkedésüket. A Fülöp-szigeteki munkavállalók amennyiben belépnek a VDSZ-be, a szakszervezet tagjává válnak, így minden szakszervezeti szolgáltatást igénybe vehetnek. A szolgáltatás elsősorban a munkajogi, és emberi jogi segítségre terjed ki.

A genfi székhelyű IndustriALL Global Union tagszervezetei több mint 50 millió munkavállalót képviselnek 140 országban.

(MTI) 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!