<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Két hétre.

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet szakrendelései 2021. március 10-én szerdától előreláthatólag két hétig Tatabányán lesznek elérhetőek, aki akut kezelésre szorul, azt ez idő alatt oda fogják beutalni, írta ki Facebook-oldalára hétfőn Tata város önkormányzata. A posztot a 444 szúrta ki.

Az átmeneti kórházbezárást az önkormányzat azzal indokolta, hogy annyira megemelkedett a koronavírusos betegek száma, hogy a tatai szakorvosokat át kellett irányítani a tatabányai Szent Borbála Kórházba, hogy ott segítsenek.

A reggelente közölt koronavírus-statisztikákból is látszik, hogy a számok folyamatos romlásban vannak, távoli még a harmadik hullám tetőzése. Orbán Viktor mostanában arról beszél, hogy "a következő két hét" nagyon nehéz lesz. Ez még a jobbik eset lenne, mert egy amerikai vírusmodell szerint sokkal tovább fog tartani a miniszterelnök által két hetesre saccolt időszak.

Szintén a 444 emelte ki, hogy a Bill Gates alapítványa által támogatott Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) járványmodellező szakemberei szerint március végén Magyarországon naponta 500 ember halhat meg koronavírus miatt, júliusig pedig több mint negyvenezer halálos áldozata lehet a járványnak. E modell szerint a járvány tetőzése április elején várható, tehát legalább egy héttel később, mint amire Orbán számít. Persze ő a tetőzést konkrétan nem mondja ki, de az általa megjelölt nehéz két héttel valószínűleg a platózásig tartó időtartamra utal.

A Gates-féle modell szerint a legjobb esetben is június vége felé csökkennek drasztikusan a koronavírus-számok Magyarországon.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.