2p

Két hétre.

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet szakrendelései 2021. március 10-én szerdától előreláthatólag két hétig Tatabányán lesznek elérhetőek, aki akut kezelésre szorul, azt ez idő alatt oda fogják beutalni, írta ki Facebook-oldalára hétfőn Tata város önkormányzata. A posztot a 444 szúrta ki.

Az átmeneti kórházbezárást az önkormányzat azzal indokolta, hogy annyira megemelkedett a koronavírusos betegek száma, hogy a tatai szakorvosokat át kellett irányítani a tatabányai Szent Borbála Kórházba, hogy ott segítsenek.

A reggelente közölt koronavírus-statisztikákból is látszik, hogy a számok folyamatos romlásban vannak, távoli még a harmadik hullám tetőzése. Orbán Viktor mostanában arról beszél, hogy "a következő két hét" nagyon nehéz lesz. Ez még a jobbik eset lenne, mert egy amerikai vírusmodell szerint sokkal tovább fog tartani a miniszterelnök által két hetesre saccolt időszak.

Szintén a 444 emelte ki, hogy a Bill Gates alapítványa által támogatott Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) járványmodellező szakemberei szerint március végén Magyarországon naponta 500 ember halhat meg koronavírus miatt, júliusig pedig több mint negyvenezer halálos áldozata lehet a járványnak. E modell szerint a járvány tetőzése április elején várható, tehát legalább egy héttel később, mint amire Orbán számít. Persze ő a tetőzést konkrétan nem mondja ki, de az általa megjelölt nehéz két héttel valószínűleg a platózásig tartó időtartamra utal.

A Gates-féle modell szerint a legjobb esetben is június vége felé csökkennek drasztikusan a koronavírus-számok Magyarországon.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!