<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Leáll a BKK-hajó. 

Hétfőtől ideiglenesen szünetel az átkelőhajó közlekedése az Akadémia és a Jégverem utcai kikötők között a Lánchíd felújítási munkálatai miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A felújítás alatt álló Lánchíd (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
A felújítás alatt álló Lánchíd (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A BKK közleménye szerint a Lánchíd felújítása újabb szakaszához ért, és hamarosan olyan munkák kezdődnek, amelyek kizárólag az átkelőhajó leállítása mellett végezhetők biztonságosan.

Az átkelőhajó leghamarabb tavasszal, akkor indulhat újra, ha az üzemszerű, biztonságos működés feltételei ismét rendelkezésre állnak - írták.

A BKK emlékeztetett, a Lánchíd lezárása óta, azaz 2021 júniusától 250 ember befogadására alkalmas személyhajó biztosította a gyors átjutást a Duna két partja között. Az úgynevezett átkelőjárat Budapest legfrekventáltabb területén, a pesti belváros és a Várnegyed között indult útjára a BKK és a MAHART együttműködésében, a meglévő infrastruktúrát felhasználva - olvasható a közleményben.

Néhány héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy a  BKV eredetileg külső szolgáltatóval, de saját hajóival szerette volna újraindítani a menetrendszerint közlekedő budapesti járatait, de erre, akárcsak idén, 2022-ben sem lehet.  A fővárosi közlekedési vállalat és a tulajdonos Fővárosi Önkormányzat indoklása szerint a kormányzati elvonások és a közösségi közlekedésből származó bevételek csökkenése nem teszi lehetővé, hogy beinduljanak a hajók a Rómaifürdő és a Kopaszi-gát között.

(MTI)