1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az ameikai elnök az Egészségügyi Világszervezet újbóli támogatását lengette be szombati Twitterében. 

Donald Trump nem hozott „végleges döntést” arról, hogy véglegesen visszavonja-e az Egyesült Államok a WHO számára nyújtandó pénzügyi támogatását, miután az Egészségügyi Világszervezet számára a múlt hónapban befagyasztotta azt.

Az amerikai elnök szombat reggel a Twitteren kijelentette, hogy a pénzeszközöket "befagyasztották", "végleges döntés" ugyanakkor nem született. Trump közölte, hogy "számos koncepciót" fontolgatnak, beleértve a WHO "részleges" finanszírozásának helyreállítását - írja a Financial Times.

Donald Trump többször kritizálta az egészségügyi világszervezetet, azzal vádolva, hogy az a koronavírus-járványt "súlyosan rosszul kezelte". A múlt hónapban az elnök bejelentette, hogy felfüggeszti az összes WHO-finanszírozást a szervezet működésének felülvizsgálatáig.

Az Egyesült Államok a legnagyobb befizetője a WHO-nak, évente körülbelül 500 millió dollárt ad a szervezetnek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!