<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Újabb részleteket mondott az amerikai pénzügyminiszter a tervezett gazdasági csomagról. Úgy tűnik komoly támogatást kapnak a helyi családok.

Ezermilliárd dolláros újabb pénzügyi csomaggal élénkítené a koronavírus-járvány miatt gondokkal küszködő amerikai gazdaságot a szövetségi kormány - jelentette be kedden éjszaka Steven Mnuchin pénzügyminiszter.

A politikus akkor elmondta azt is, hogy záros határidőn belül csekkeket küldenek a felnőtt amerikaiaknak, ezzel az összeggel próbál majd segíteni a kormányzat az embereknek átvészelni a koronavírus-válság időszakát. Akkor nem mondták el, hogy milyen összeg érkezhet, a sajtóban viszont megjelent, hogy 1000 dollárt kaphat egy-egy amerikai polgár.

Steven Mnuchin új dollár bankjegyekkelSteven Mnuchin új dollár bankjegyekkel


Steven Mnuchin csütörtökön azt jelezte, hogy nem csak a felnőttek, de a gyerekek részére is közvetlen támogatást fognak biztosítani. A tervek szerint 1000 dollárt kapnak a nagykorúak, míg a 18 év alattiak számára 500 dolláros csekket állítanak ki. Így a miniszter szerint egy négytagú család 3000 dolláros támogatásban részesül majd.

Ha tényleg csak egy-két hónapig tart a mostani leállás, akkor ez tényleg olyan segítség, amivel ezt át lehet vészelni. Az viszont továbbra sem biztos, hogy mikor lesz túl a világ a járványon. A felvetés egyébként már csak azért is jogos, mert Kínában ugyan az eredeti gócpontban sikerült megfékezni a koronavírust, viszont a külföldről érkezők folyamatosan terjesztik a betegséget.

Ugyanakkor azt is érdemes figyelembe venni, hogy ezek a gazdasági döntések sok befektető számára nehezen értelmezhetőek. Korábban ugyanis a mostaninál sokkal súlyosabbnak tűnő 2008-as válság idején meghozott gazdasági mentőcsomagok sokkal kisebb összegeket mozgattak meg.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.