2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Bár a gazdasági kabinet élére a pénzügyminiszter helyett Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kerül, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint Varga befolyása jelentős marad.

Nagy port vert fel az a döntés, miszerint a Gazdasági Kabinet élén Varga Mihály pénzügyminisztert Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter váltja. Bár Vargának létrehoztak egy költségvetési munkacsoportot, ez egyértelműen kisebb, csak a büdzsét érintő folyamatokra kiterjedő befolyással bír.

Vélhetően amiatt, hogy a változásokból többen is arra következtettek, ezzel a kormányon belül eddig meglévő, Varga és Nagy között a gazdaságpolitika fő irányítói pozícióért már egy ideje nyíltan folyó harc eldőlt, a gazdaságfejlesztési miniszter javára, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szükségesnek látta kiadni egy közleményt. Amiben azt írják:

"Költségvetési Munkacsoportot hozott létre a kormány Varga Mihály pénzügyminiszter vezetésével. A munkacsoport feladata a költségvetés egyensúlyának szigorú védelme. A fegyelmezett gazdálkodás érdekében a munkacsoportot vezető pénzügyminiszter erős jogkört kap, akár vétójoggal is élhet. A munkacsoport jóváhagyása nélkül semmilyen javaslat nem kerülhet a kormány elé."

No comment.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!