2p

Már tavaly novemberben elkészült az egyesület létesítő okirata, a törvényszék csak január végén jegyezte be.

Minden jel szerint Mészáros Lőrinc ismeretlen vizekre evezett év elején. A több Mészáros-érdekeltség székhelyéül is szolgáló felcsúti címre ugyanis

2022. január 26-tól egy új szereplő költözött be, az M1 Autó- és Motorsport Sportegyesület.

Az egyesület többek között az alcsútdobozi golfpályákat üzemeltető céggel, a Máriavölgy Zrt.-vel, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-vel, a Búzakalász 66 Kft.-vel és a Mészáros M1 Nehézgépkezelő Kft.-vel osztozik az ingatlanon székhelyként. Ez tehát az első olyan jel, ami azt sejteti, Mészáros Lőrinctől nem függetlenül jött létre az új sportegyesület.

Autósportban is megjelenik Mészáros Lőrinc? (Fotó: Pixabay)
Autósportban is megjelenik Mészáros Lőrinc? (Fotó: Pixabay)

Második jel az egyesület neve. Az "M1" karaktereket több, Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő cég használja, mint

  • a Mészáros M1 Nehézgépkezelő Kft.,
  • a Mészáros M1 Autókereskedő Kft.

A sportegyesület célja a törvényszékhez benyújtott dokumentum szerint

"az autó és motorsport tevékenység, az ehhez kapcsolódó sportélet támogatása, tagjai sporttevékenységének (autó és motorsport területén) biztosítása, versenyek, tanfolyamok szervezése, továbbá, hogy a tagok ezen tevékenységeihez kapcsolódó közös érdekeik védelméről gondoskodjon".

Az egyesületnél két képviselőt jegyeztek be: székesfehérvári Urfi Beatrixot, valamint a felcsúti Molnár Balázst. Előbbi nem ismeretlen a Mészáros-cégbirodalomban, hiszen négy társágnál is vezetői pozíciót tölt be:

  • a MA-TAK-EL Zrt.-nél,
  • a Mészáros Autó Javító Kft.-nél,
  • a Mészáros M1 Autókereskedő Kft.-nél
  • és a Mészáros M1 Nehézgépkezelő Kft.-nél.

Molnár Balázs sem áll távol az autók világától, hiszen felcsúti autószerelőként tevékenykedik a 2013-ban létrehozott Balu Car Kft.-jében. Bár elsőre úgy tűnhet, hogy semmilyen kapcsolata nincs Molnárnak Mészáros Lőrincékkel, ez téves feltételezés. Ő volt ugyanis korábban az egyik tulajdonosa az R-Kord Kft-nek, melyet Mészáros Lőrinc 2013-ban szerzett meg a Molnár-testvérektől.

Mészáros Lőrinc környezetében nem ez az első sport területén tevékenykedő egyesület, alapítvány. A legismertebb, a TAO-támogatások legnagyobb nyertese, A Felcsúti Utánpótlás-neveléséért Alapítvány. 2019. szeptemberében pedig létrejött az Alapítvány a Kárpár-medence Sportjáért elnevezésű szervezet.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!