2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Kisida Fumio japán és Narendra Modi indiai miniszterelnök szombati találkozóján az Ukrajna elleni orosz agressziót illetően egyetértett abban, hogy sosem fogják eltűrni a status quo erőszakos megváltoztatását.

A két vezető megerősítette, hogy az ukrajnai konfliktust a nemzetközi jog alapján kell megoldani - mondta Kisida az Újdelhiben tartott találkozójuk utáni nemzetközi sajtótájékoztatón, Modi ezen az eseményen nem említette az orosz inváziót. Japán arra törekszik, hogy az Oroszországgal hagyományosan közeli kapcsolatokat ápoló India csatlakozzon hozzá, az Egyesült Államokhoz, az Európai Unióhoz és más országokhoz Oroszország február 24-én indított Ukrajna elleni agressziójának elítélésében.

Narendra Modi indiai miniszterelnök (b) és Kisida Fumio japán kormányfő megbeszélésük előtt Újdelhiben 2022. március 19-én. Fotó: MTI/AP/Manis Szvarup
Narendra Modi indiai miniszterelnök (b) és Kisida Fumio japán kormányfő megbeszélésük előtt Újdelhiben 2022. március 19-én. Fotó: MTI/AP/Manis Szvarup

A tárgyalások után kiadott közös nyilatkozatukban "komoly aggodalmukat fejezték ki az ukrajnai konfliktus és humanitárius válság miatt" és "az erőszak azonnali befejezését" sürgették, de közvetlenül nem utaltak Oroszországra. Míg az ukrajnai háborúban patthelyzet uralkodik, Moszkva támadásai egyre intenzívebbé válnak, a bombázások a civil lakosság kárait növelik.

Az ukrán atomerőművek elleni támadások miatt Kisida és Modi nyilatkozatában a volt szovjet köztársaságban lévő nukleáris erőművek biztonságának megerősítésére szólított fel. A két vezető a szabad és nyitott indo-csendes-óceáni térségről alkotott nézetüket is megerősítette, attól tartva, hogy az Ukrajna elleni orosz támadás Kínát is határozottabbá tenné az óceáni régióban.

Gazdasági téren Kisida ismertette a tervet, mely szerint 5 ezer milliárd jent (14 ezer milliárd forint) fektetnek be Indiában öt év alatt, ami felülmúlja azt a 3500 milliárd jent, melyet Abe Sinzo korabeli japán miniszterelnök 2014-es látogatásakor ígért meg. Kisida szombattól hétfőig két államot érintő úton van, Kambodzsába is ellátogat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!