<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Vlagyivosztok közelében esett vízbe Ivan Pecsorin az oligarcha a jachjáról, akinek testét több mint egy napos keresés után találták meg.

Pecsorin is előadást tartott nemrég a Keleti Gazdasági Fórumon, ahol Putyin szintén beszédet mondott. A Kreml-párti Pravda szerint Pecsorin és barátai állítólag ittasan szálltak hajóra, így eshetett ki az áldozat.

Putyin elnök jóvoltából Pecsorin felelt az orosz sarkvidéki területek olaj- és gázmezőinek hasznosításáért, illetve a keleti térség légiiparában is vezető pozíciót töltött be. Mindkettő kulcsfontosságú területnek számít, amiket az Ukrajna elleni háború megindítása óta nyugati szankciók sújtanak.

Ivan Pecsorin állítólag ittasan kiesett a jachjából. Fotó: TwitterIvan Pecsorin állítólag ittasan kiesett a jachjából. Fotó: Twitter

Szeptember 11-én a helyi média arról számolt be, hogy egy 1983-ban született férfit keresnek Vlagyivosztok térségében, aki a vízbe esett. Ekkor már majdnem egy napja tartott a keresés. Részt vettek benne a városi és regionális mentők, a Sürgősségi Helyzetek Minisztériuma és a tűzoltóság is. A férfi holttestét végül két nappal később, szeptember 12-én találták meg a Russzkij-sziget partján.

Ez a sokadik eset az utóbbi időben, amikor egy orosz oligarcha furcsa körülmények közt hal meg.

  • Nemrég kiesett egy kórház ablakán Ravil Maganov, a Lukoil igazgatója
  • A Novatek nevű gázipari vállalat egykori második embere, Szergej Protoszenyja és a Gazprombank egykori alelnöke, Vlagyiszlav Avajev egyaránt öngyilkos lett áprilisban, miután megölték a családtagjaikat. A két mészárlás egymás után történt de különböző helyeken: az első Barcelonában, a második Moszkvában.
  • Márciusban Vaszilij Melnyikov üzletember is hasonló körülmények közt halt meg.
  • Májusban a Lukoil volt topmenedzsere, Alekszandr Szubbotin holttesttét találták meg Moszkva közelében, Mitiscsi településen egy sámán pincéjében. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.