2019. március 22. 15:17

Lecserélték az eljáró bírót.

A Budapest Környéki Törvényszék jövő heti tárgyalási jegyzéke szerint hétfő reggel fél kilenckor a Budörsi Járásbíróságon lesz jelenése Galambos Lajosnak és vádlott társainak.

Galambos Lajos (forrás: MTI) Galambos Lajos (forrás: MTI)

Folytatódik ugyanis az áram és egyéb közműszolgáltatás szabálytalan használata miatt indított büntetőper. A hivatalos leírás szerint a G. L. és további 8 fővel szemben folyó perben a gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt áll bíróság elé a zenész.

A vádirat szerint szabálytalnul vételeztek áramot, vizet és gázt az I. rendű vádlott - vagyis a zenész - lakóhelyén.

Az ügy leírása szerint: "Ennek érdekében a közműveket a megkötött szolgáltatói szerződések alapján beköttette a saját, vagy nevezett ingatlanokra bejegyzett cégek nevére, majd illegális rácsatlakozásokat építtetett ki a mérőórák megkerülésével és II. r. G. B. vádlott tudtával. III. r. Cs. Cs. vádlott az illegális közművételezéshez oly módon nyújtott segítséget, hogy amennyiben azok karbantartására, cseréjére, átalakítására, illetőleg a feladatok összehangolására volt szükség, lebonyolíttatta azokat V, VI, VII. és VIII. r. vádlottakkal, akik anyagi ellenszolgáltatás fejében a kiépítési, szerelési, gépi és földmunkákat végezték. A vádlottak, a sértett közműszolgáltatók felé a szabályosan felszerelt fogyasztásmérők által jelzett „nulla” közeli óraállások alapján éveken át minimális összegű befizetéseket teljesítettek."

A bírósági dokumentum szerint "a sértetti oldalon a E-On Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt.-t, az ÉszakDunántúli Vízmű Zrt.-t, Égáz-Dégáz Zrt.-t, illetve a Tigáz-DSO Kft.-t megkárosító méretlen vételezések történtek. A bíróság hivatott a meg nem térült kárérték megállapítására."

A folytatólagos tárgyalása azért kerül sor, mert időközben lecserélték a perben eljáró bírót. Mint a Blikk március elején beszámolt erről, a büntetőügyet eddig tárgyaló bírót az Érdi Járásbíróság elnökévé nevezték ki. A cikkből az is kiderül, hogy újra le kell folytatni a tárgyalást, új ügyszámot kap a per, és szóban újra mindennek el kell hangoznia, ami a per szempontjából releváns. Szintén a Blikk írta, hogy annak ellenére kell lefolytatni a tárgyalást, hogy a büntetőügyben érintett közműszolgáltatók azt nyilatkozták, hogy minden káruk megtérült; de a vádhatóságnak hivatalból végig kell vinnie az ügyet.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.