2019. március 22. 15:17

Lecserélték az eljáró bírót.

A Budapest Környéki Törvényszék jövő heti tárgyalási jegyzéke szerint hétfő reggel fél kilenckor a Budörsi Járásbíróságon lesz jelenése Galambos Lajosnak és vádlott társainak.

Galambos Lajos (forrás: MTI) Galambos Lajos (forrás: MTI)

Folytatódik ugyanis az áram és egyéb közműszolgáltatás szabálytalan használata miatt indított büntetőper. A hivatalos leírás szerint a G. L. és további 8 fővel szemben folyó perben a gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt áll bíróság elé a zenész.

A vádirat szerint szabálytalnul vételeztek áramot, vizet és gázt az I. rendű vádlott - vagyis a zenész - lakóhelyén.

Az ügy leírása szerint: "Ennek érdekében a közműveket a megkötött szolgáltatói szerződések alapján beköttette a saját, vagy nevezett ingatlanokra bejegyzett cégek nevére, majd illegális rácsatlakozásokat építtetett ki a mérőórák megkerülésével és II. r. G. B. vádlott tudtával. III. r. Cs. Cs. vádlott az illegális közművételezéshez oly módon nyújtott segítséget, hogy amennyiben azok karbantartására, cseréjére, átalakítására, illetőleg a feladatok összehangolására volt szükség, lebonyolíttatta azokat V, VI, VII. és VIII. r. vádlottakkal, akik anyagi ellenszolgáltatás fejében a kiépítési, szerelési, gépi és földmunkákat végezték. A vádlottak, a sértett közműszolgáltatók felé a szabályosan felszerelt fogyasztásmérők által jelzett „nulla” közeli óraállások alapján éveken át minimális összegű befizetéseket teljesítettek."

A bírósági dokumentum szerint "a sértetti oldalon a E-On Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt.-t, az ÉszakDunántúli Vízmű Zrt.-t, Égáz-Dégáz Zrt.-t, illetve a Tigáz-DSO Kft.-t megkárosító méretlen vételezések történtek. A bíróság hivatott a meg nem térült kárérték megállapítására."

A folytatólagos tárgyalása azért kerül sor, mert időközben lecserélték a perben eljáró bírót. Mint a Blikk március elején beszámolt erről, a büntetőügyet eddig tárgyaló bírót az Érdi Járásbíróság elnökévé nevezték ki. A cikkből az is kiderül, hogy újra le kell folytatni a tárgyalást, új ügyszámot kap a per, és szóban újra mindennek el kell hangoznia, ami a per szempontjából releváns. Szintén a Blikk írta, hogy annak ellenére kell lefolytatni a tárgyalást, hogy a büntetőügyben érintett közműszolgáltatók azt nyilatkozták, hogy minden káruk megtérült; de a vádhatóságnak hivatalból végig kell vinnie az ügyet.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.