<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Volodimir Zelenszkij régióbeli legfőbb képviselője, Tamila Tasheva és csapata azzal tölti a napokat, hogy megvitassák a logisztikát, hogy mi történne, ha Kijev visszanyerné az irányítást. Összefoglaló a háborúban és annak kapcsán az elmúlt 12 órában történtekről.

  • Az Egyesült Államok és szövetségesei megsemmisítenék az orosz csapatokat és felszereléseket Ukrajnában, és elsüllyesztenék a fekete-tengeri flottáját, ha Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvert használna – jelentette ki vasárnap David Petraeus, a CIA volt igazgatója és nyugalmazott négycsillagos tábornok. Petreaus azt mondta, hogy nem beszélt Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadóval az Egyesült Államok valószínű reakciójáról, de az ABC Newsnak azt mondta, hogy szerinte Oroszország ukrajnai nukleáris támadása az Egyesült Államok által vezetett NATO-választ váltja ki.
  • Volodimir Zelenszkij megerősítette, hogy Ukrajna „teljesen megtisztította” az orosz erőktől a kulcsfontosságú keleti Liman városát, egy nappal azután, hogy Moszkva elismerte, csapatai kivonultak, miután bekerítették őket.
  • Denisz Smihal, Ukrajna miniszterelnöke szerint február 24-e óta 900 ukrán tanár jelentkezett önkéntesen az ukrán fegyveres erőkhöz, hogy harcoljon az orosz invázió ellen. 
  • Az ukrán erők nyolc iráni gyártmányú kamikaze drónt lőttek le vasárnap a Kyiv Independent szerint. Az ukrán fegyveres erők vezérkara szerint az ukrán légierő négy csapása során két orosz fegyverkészletet, valamint két légvédelmi rakétarendszert pusztított el.

Orosz támadásban megrongálódott híd a közelmúltban visszafoglalt kelet-ukrajnai Szvjatogorszkban 2022. október 2-án. Fotó: MTI/AP/Jevhen MaloletkaOrosz támadásban megrongálódott híd a közelmúltban visszafoglalt kelet-ukrajnai Szvjatogorszkban 2022. október 2-án. Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka

  • Lloyd Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere kijelentette, hogy szerinte Ukrajna „előrehaladást ért el” a háborúban. A CNN-nek vasárnap sugárzott interjújában Austin az ukrán katonák kaliberének, valamint az Egyesült Államok és a NATO-országok által biztosított fegyverhasználatnak tulajdonítja a háború változását.
  • Ukrajna kezdi azt hinni, hogy visszaveheti a Krímet – mondta Volodimir Zelenszkij régióbeli legfőbb képviselője. Bár nincs arra utaló jel, hogy Ukrajna közel állna ahhoz, hogy visszaszerezze az annektált régiót, Tamila Tasheva és csapata azzal tölti a napokat, hogy megvitassák a logisztikát, hogy mi történne, ha Kijev visszanyerné az irányítást.
  • Az AP tíz kínzóhelyről talált bizonyítékot Izjum városában, Oroszország visszavonulását követően. Eszerint a francia hírügynökség beszélt 15 túlélővel, akik túlélték az orosz kínzást Harkiv régióban, valamint két családdal, akiknek szerettei eltűntek orosz kézben.
  • Az orosz alkotmánybíróság jogszerűnek ismerte el négy kulcsfontosságú ukrán terület annektálását. A bíróság gyakorlatilag gumibélyegzővel látta el a Vlagyimir Putyin által a Moszkva által támogatott régiók vezetőivel aláírt annektálási megállapodásokat, a Nyugat széles körű elítélése ellenére.

(The Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.