<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A fél ország az Orbán-kormánytól kapott ingyenpénzt ünnepli, de a Kisfaludy-pályázatok egyik legboldogabb nyertese Schuch Timuzsin válogatott kézilabdázó lehet, akinek cégei összesen 26 millió forintot kapnak.

Válogatott kézilabdázó az egyik legnagyobb nyertese a kormányzati felügyelet alatt működő Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kiírt Kisfaludy-pályázatoknak. Schuch Timuzsinnak ugyanis két cége is szerepel az MTÜ folyamatosan frissülő döntési listáján: a Timu Szállás 2018 Kft. kétszer 7 millió forintot, míg a Schuch Gépipari Kft. két pályázata összesen 12 millió forintot nyert el magánszálláshely fejlesztésre, így a Ferencváros válogatott kézilabdázója összesen 26 millió forint vissza nem térítendő állami támogatásnak örülhet. 

A Timu Szállás 2018 nem véletlenül kaphatta ezt a cégnevet, hiszen Schuch Timuzsin 2018-ban alapította. A veszprémi cég tavaly 16,3 millió forint forgalmat bonyolított, de közel 8 millió forint veszteséget könyvelt el. A Schuch Kft. már egy régebbi családi vállalkozás, főtevékenysége a fémmegmunkálás, de szálláshely-szolgáltatással is foglalkoznak.

A válogatott kézilabdázó korábban nem csak a turizmusban, hanem a cigarettában is meglátta az üzletet, hiszen két veszprémi trafikot üzemeltet. A Timu Dohány Bt. tavaly 284 millió forint árbevételt ért el, de a 2018-as 17,3 millió forintos profit 6,6 millió forintra csökkent.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az MTÜ vezérigazgatója jelentette be, hogy lezárult a Kisfaludy-program magán-, és egyéb szálláshelyek fejlesztését célzó pályázata; a másfél hónapos időszakban több mint 16 ezer vidéki szálláshely pályázott, közülük 13 471 szálláshely kaphat augusztus folyamán szobánként egymillió forint vissza nem térítendő támogatást, összesen mintegy 45 milliárd forintot a kormánytól.

A forrásból bármilyen korszerűsítésre lehet költeni, bútorcserére, napelemre, vagy lehet bővíteni, szaunát, medencét építen. Az is érdekes adalék, hogy csak egyszerűsített elszámolás vonatkozik a pályázati források felhasználására, az MTÜ csak szúrópróbaszerű ellenőrzést tart a megvalósítást követően. A nyertesek között például Simicska Lajos és több fideszes politikus is szerepel.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.