<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

Az NMG vezetője a Magyar Bankszövetség éves testületi ülésén beszélt. A közterhek mérsékléséről és a bérek növeléséről is.

A polgári kormány gazdaságpolitikai céljai változatlanok: a jövőben is erős és fenntartható gazdasági növekedésen, a pénzügyi stabilitáson, a teljes foglalkoztatáson, az államadósság csökkentésén, a közterhek mérséklésén és a bérek növelésén alapulnak – jelentette ki Varga Mihály a Magyar Bankszövetség éves testületi ülésén. A nemzetgazdasági miniszter elmondta: az új kormány kiemelt feladata a családok erősítése és a biztonság megőrzése mellett a fenntartható fejlődés, a versenyképesség javítása. Megerősítette, hogy Orbán Viktor kormányfő felkérte a munka folytatására, egyben a gazdasági kabinet vezetésére.

Varga Mihály beszédet mond a Magyar Bankszövetség éves testületi ülésén az Unicredit Bank székházában 2018. április 20-án. (MTI/Kovács Attila)Varga Mihály beszédet mond a Magyar Bankszövetség éves testületi ülésén az Unicredit Bank székházában 2018. április 20-án. (MTI/Kovács Attila)


Magyarország az akkori kormányok hibás gazdaságpolitikája miatt a 2000-es évek közepére elveszítette a régióban korábban betöltött vezető szerepét, és a magas ütemű növekedés helyett leszakadt a versenytársaitól. A 2010-től elvégzett munka azonban lehetőséget teremt arra, hogy Magyarország a következő időszakban újra a térség húzóereje legyen – jelentette ki a tárcavezető. Ehhez jó alapot teremt, hogy tavaly 4,2%-kal nőtt a magyar gazdaság teljesítménye, a 2010-es 80% körüli szintről 72%-ra mérséklődött a GDP-arányos államadósság, és mindhárom hitelminősítő befektetésre ajánlott kategóriába sorolja Magyarországot – tette hozzá.

Az eredmények lehetővé teszik, hogy a következő években is tartósan 4% körüli ütemben, az uniós átlag felett növekedjen a magyar gazdaság, 60%-ra mérséklődjön az államadósság, és a régiós versenytársakénál alacsonyabb szintre csökkenjenek a bérekre rakódó közterhek. Hozzátette, a gazdaságpolitika jó irányát a választások is megerősítették.

A foglalkoztatási eredményekről szólva Varga Mihály kiemelte: a 2010. évi 3,7 millióról közel 4,5 millióra nőtt a foglalkoztatottak száma Magyarországon, ezzel együtt 12%-ról 3,8%-ra csökkent a munkanélküliek aránya. A még meglévő munkaerőpiaci tartalékok, így a közfoglalkoztatottak, a külföldön dolgozók – akik közül egyre többen térnek haza az emelkedő béreknek köszönhetően –, a nők és az idősek egy részének bevonásával elérhető a kormány 2010-ben kitűzött, egymillió új munkahely létrehozására tett ígérete – jegyezte meg a tárcavezető. Varga Mihály rámutatott: a szakképzés átalakítása eredményes és szükséges a gazdaság számára, ezzel együtt erősíteni kell a vállalatok szakképzésben betöltött szerepét, lehetőséget adva egyebek mellett az oktatási intézmények és a szakképzettek kiválasztására.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.