<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Az orosz-ukrán háború 168. napjának hírei röviden. 

  • Az ukrán légierő közlése szerint akár egy tucat orosz repülőgépet is megsemmisítettek a krími Saky légibázison. A műveletben egy ember meghalt, 13 megsebesült, több tucat közeli ház megrongálódott. Később, a hivatalos közlés már csak kilenc orosz repülőgép megsemmisítéséről adott hírt. Szergej Akszjonov krími vezető szerint mintegy 250 embert költöztettek ideiglenes szállásokra, miután több tucat lakóház megsérült.
  • Az ukrán hadsereg naponta frissülő összesítésében 223-ról 232-re emelte a megsemmisített repülőgépek számát.

  • Egy ukrán tábornok a Krím-félsziget visszafoglalását ígérte az RBK-Ukrajina hírügynökségnek nyilatkozva annak kapcsán, hogy kedden robbanások voltak a krími Novofjodorovka melletti orosz repülőtéren. "Vissza fogjuk foglalni a Krímet, ahogy Herszont, Luhanszkot és Donyecket is" - közölte Dmitro Marcsenko.
  • Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője egy Gepard típusú német önjáró légvédelmi gépágyú megsemmisítéséről és három ukrán harci gép lelövéséről számolt be. Konasenkov szerint az orosz légierő nagypontosságú csapásai megsemmisítették az ukrán 54. gépesített lövészhadosztály lőszerraktárát a donyecki régióban lévő Krasznohorivkában. A támadás következtében mintegy harminc ukrán katona életét vesztette és mintegy hatezer különböző kaliberű lőszer, valamint hét jármű megsemmisült. Az orosz légierő támadta az ukrán 93. gépesített dandár ideiglenes állomáshelyét a Harkiv megyei Andriivka falunál, ami mintegy száz katona halálát okozta és több mint 20 egységnyi haditechnikát tett üzemképtelenné.

Hírösszefoglalónk a háború 168. napjáról. Fotó: DepositphotosHírösszefoglalónk a háború 168. napjáról. Fotó: Depositphotos

  • Az ukrán déli parancsnokság szerint rakétákkal használhatatlanná tették az orosz erők által megszállt, Herszon megyei Nova Kahovka-i duzzasztógátnál álló hidat. Az orosz megszálló hatóságok egyelőre nem tettek közzé információkat a támadásról.
  • Legalább tizenhárman meghaltak és többen megsebesültek az Ukrajna keleti részén található Dnyipropetrovszk megyében az éjszaka folyamán zajló tüzérségi támadásokban - közölte Valentin Reznyicsenko kormányzó szerda délután. Marhanecben több mint húsz épületben keletkezett kár - mondta el a tisztségviselő. Egy szállót, két iskolát, egy koncerttermet, a városháza épületét és egyéb adminisztratív épületeket is eltaláltak. Reznyicsenko hozzáfűzte: a támadásban egy áramvezeték is megrongálódott, így ezrek maradtak elektromosság nélkül. Marhanec Zaporizzsja közelében található, a Dnyeper másik partján.
  • Az orosz védelmi tárca összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 267 repülőgépet, 145 helikoptert, 1720 drónt, 365 légvédelmi rakétarendszert, 4283 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 795 rakétasorozatvetőt, 3286 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 4807 speciális katonai járművet veszítettek.

(Guardian, MTI)
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.