<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Kijárási tilalom, a lengyelek szankciójavaslata, a béketárgyalások sürgetése - többek között ez történt ma.

  • Lengyelország azt javasolta, hogy az EU vezesse be az Oroszországgal folytatott kereskedelem teljes tilalmát – mondta az ország miniszterelnöke, Mateusz Morawiecki.
  • Boris Johnson a Balti-tengertől a Fekete-tengerig tartó „megfélemlítés új korszakának” kezdetéről beszélt, ha Vlagyimir Putyinnak sikerül megszállnia Ukrajnában.

Speciális tankelhárító akadályok egy úttesten a délnyugat-ukrajnai Odessza kikötővárosban 2022. március 18-án. Fotó: MTI/EPASpeciális tankelhárító akadályok egy úttesten a délnyugat-ukrajnai Odessza kikötővárosban 2022. március 18-án. Fotó: MTI/EPA

  • Oroszország azt mondta, hogy hiperszonikus fegyvereket használt, amelyek elég gyorsan mozognak ahhoz, hogy elkerüljék a rakétavédelmi rendszerek észlelését, és megsemmisítsenek egy földalatti katonai raktárt Nyugat-Ukrajnában.
  • Volodimir Zelenszkij „értelmes, tisztességes” béketárgyalások sürgős lebonyolítását szorgalmaztaAzt mondta Moszkvának, hogy az orosz veszteségek különben olyan hatalmasak lennének, hogy nemzedékekbe telne a helyreállítás. „A békéről, a számunkra, Ukrajna biztonságáról szóló tárgyalások – értelmes, tisztességes és késedelem nélkül – az egyetlen esély Oroszország számára, hogy csökkentse a saját hibáiból eredő károkat” – mondta.
  • A déli Zaporizzsja városában szombaton (helyi idő szerint 16:00-tól) 38 órás kijárási tilalom lépett életbe, miután az ukrán hadsereg arra utasította az embereket, hogy hétfő reggelig maradjanak otthon.
  • A segélyszervezetek megakadályozzák, hogy elérjék az orosz erők által körülvett ukrán városokban rekedt embereket – közölte a Világélelmezési Program.
  • Előfordulhat, hogy Ukrajna nem termel elegendő termést az exporthoz, ha az idei vetési időszakot megzavarja az orosz invázió – mondta Oleh Usztenko elnöki tanácsadó.
  • Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettes közölte, tíz humanitárius folyosóról állapodtak meg Oroszországgal az állampolgárok evakuálására.

(The Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.