<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A Párbeszéd zöld energia-forradalommal segítene a magyar lakosságnak.

Az ellenzéki párt parlamenti határozati javaslatait a két társelnök ismertette hétfőn Budapesten, online sajtótájékoztatón.

Szabó Rebeka úgy fogalmazott: ma Magyarországon energia- és klímaválság van. Ebben pedig az Orbán-kormánynak súlyos a felelőssége, mert elhitette az emberekkel, hogy a "rezsihazugság" bőven elég arra, hogy megoldja az energiaellátással kapcsolatos problémákat, és a klímaválság megoldásával sem foglalkoztak - mondta az MTI szerint.

Az lenne fontos, hogy minden intézkedést az energia- és klímaválságra figyelemmel hozzon meg a kormány - jelentette ki.

Közölte: a Párbeszéd parlamenti határozati javaslatot nyújt be azért, hogy már akár ezen a télen javuljon a magyarok energiaellátása.

Ennek első és legfontosabb pontjaként nevezte meg azt, hogy az "erdőgyilkos rendeletet" vonják vissza.

További javaslataikat ismertetve Tordai Bence azt mondta: arra szólítják fel a kormányt, hogy Magyarország energiabiztonságának javítását ne a 20. század technológiáira, hanem a 21. század megújuló erőforrásaira alapozza.

Azt javasolják, hogy a kormány törölje el a szélerőművek telepítését korlátozó szabályokat, vagy legalábbis "észszerű mértékben" határozzák meg a védőtávokat. Szintén töröljék el a napelemes és a földhőrendszereket sújtó "termékdíjnak nevezett különadókat" - mondta, áfacsökkentést is szorgalmazva a területen.

Emellett kezdeményezik, hogy a kormány hozzon létre egy évi legalább 200 milliárd forintos keretet a lakóházak energetikai korszerűsítésére, az iskolákban pedig a szénszünet és a fatüzelésű kazánok helyett hőszivattyúkkal biztosítanák a fűtést.

Tordai Bence arról is beszélt, hogy információik szerint a magyar külügyminiszter az oroszoktól a szükséges 700 millió köbméter gáz helyett csak töredékmennyiségre kapott ajánlatot, miközben "legitimálja Putyin háborús rendszerét".

Jelezte: a Párbeszéd ott lesz szerdán a civilek által az erdőirtások ellen és egy megújuló, fenntartható, zöld energia-forradalom érdekében szerveződő tüntetésén.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.