2008. július 2. 12:14

Akár 120 millió dollárt is fizethet a Maxygen Inc. hematológiai gyógyszerfejlesztési programjáért a Bayer AG. Az ár attól is függ, hogy a fejlesztés mennyire lesz sikeres.

A Maxygen kutatási programja a legígéretesebb jelenleg – közölte a német gyógyszerészeti csoport. Az embereken való tesztelést 2008 harmadik negyedévében kezdik meg.

A Bayer először 90 millió dollárt fizet a kaliforniai Maxygen tulajdonosának, majd – ha sikeres lesz a kutatás – további 30 millió dollárt kaphat a cég, számol be a Forbes.com.

A német vállalat továbbá megszerezte a Maxygen „MolecularBreeding” kutatási technológiáját is bizonyos generikus területekhez.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.