1p

A hónap közepén megkezdte működését a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal. Biacs Péter, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára elmondta, hogy Németország az uniós PHARE-program keretében adott szakmai segítséget a Hivatal munkájának megszervezéséhez.

A minisztériumi vezető szólt arról, hogy az emberi szervezetbe jutó szennyeződések 70 százaléka élelmiszerekből származik. A kutatók elemzik az élelmiszerek fizikai, kémiai összetételét és ennek alapján állapítják meg a kockázat mértékét, amelyről tájékoztatni kell a fogyasztókat.

Az új budapesti hivatal a különböző egészségügyi és mezőgazdasági területen már eddig is működő, élelmiszerbiztonsággal foglalkozó magyar szervezetek munkáját hangolja össze, szakértői véleményeket készít, és közvetlen kapcsolatot tart az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatallal.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!