A minisztériumi vezető szólt arról, hogy az emberi szervezetbe jutó szennyeződések 70 százaléka élelmiszerekből származik. A kutatók elemzik az élelmiszerek fizikai, kémiai összetételét és ennek alapján állapítják meg a kockázat mértékét, amelyről tájékoztatni kell a fogyasztókat.
Az új budapesti hivatal a különböző egészségügyi és mezőgazdasági területen már eddig is működő, élelmiszerbiztonsággal foglalkozó magyar szervezetek munkáját hangolja össze, szakértői véleményeket készít, és közvetlen kapcsolatot tart az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatallal.
A Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal megkezdte működését
A hónap közepén megkezdte működését a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal. Biacs Péter, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára elmondta, hogy Németország az uniós PHARE-program keretében adott szakmai segítséget a Hivatal munkájának megszervezéséhez.