<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A jövedelem-, illetve nyereség-minimum bevezetésével nem változtak a veszteségelhatárolás szabályai - hívja fel a figyelmet az APEH a honlapján közzétett tájékoztatójában.

Az adóhivatal közleménye emlékeztet: a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény szerint 2007. július 1-jétől, amennyiben az adózás előtti eredmény vagy adóalap közül a nagyobb érték nem éri el a jövedelem-(nyereség-)minimumot (az adóévi korrigált összes bevétel 2 százalékát), az adózó választhat: vagy bevallás-kiegészítő nyilatkozatot tesz, vagy pedig a jövedelem-(nyereség-)minimum összegét tekinti a társasági adó alapjának.

Amennyiben az adóalap bármely adóévben negatív, ennek összegével a következő adóévek adózás előtti eredménye csökkenthető. Így az adóévi negatív adóalap összege határolható el, s írható le a következő adóévekben akkor is, ha az adóévben az adó megfizetésére a jövedelem-(nyereség-)minimum szolgál alapul.

Ez az iránymutató elv a 2007. adóévi (teljes) negatív adóalapra is, függetlenül a jövedelem-minimumra vonatkozó átmeneti rendelkezésektől - áll az adóhivatal közleményében.

(MTI) 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.