2001. december 20. 11:00

Jövőre a szokásos mezőgazdasági támogatások többszörösét is megkaphatják azok a gazdák, akik pályáznak a Nemzeti Agrár-környezetvédelmi Program különböző célprogramjaira és vállalják a környezetbarát termelést.

Vajna Tamásné, a Környezetvédelmi Minisztérium Természetvédelmi Hivatalának osztályvezetője az MTI-nek elmondta: a területekhez kötődő célprogram az ország 11 különböző ökológiailag érzékeny térségére vonatkozik. Ezeken a területeken konkrét művelési ágakat, módszereket, valamint azoknak pontos időpontjait határozzák meg annak érdekében, hogy a védett flóra és fauna megőrizhető legyen. Az osztályvezető szólt arról, hogy az 1996 óta készülő, 2000 óta húzódó program beindítása nem csúszhatott tovább, hiszen további késlekedés esetén akár 100 milliárd forintos nagyságrendű európai uniós támogatástól esne el Magyarország a csatlakozást követően.

Vajna Tamásné szerint a program első évében a magyar gazdák 5-8 százalékára lehet kiterjeszteni a programot, ami optimista becslés alapján 25 százalékra emelkedhet az integrációig.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.