2014. december 3. 06:07

A legtöbb hulladék szelektív gyűjtésében és feldolgozásában teljesíti Magyarország az uniós elvárásokat, az üveg esetében azonban gondok vannak, de az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) e területen is törekszik a helyzet javítására - mondta az ügynökség vezetője a Magyar Nemzetnek.

A lap szerdai számában Wégner Krisztina úgy fogalmazott: a PET palackok feldolgozásában az ország "hozza" az európai uniós elvárást, és az egyéb műanyagok feldolgozására is vannak társaságok. "A papírhulladékkal szintén jól állunk, hiszen Magyarországon működik Közép-Európa legnagyobb papírgyára" - tette hozzá.

Az OHÜ új vezetője arra a kérdésre, hogy mi a célja a szervezeti átalakulásnak, amely révén az OHÜ az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség felügyelete alá tartozik úgy válaszolt: a legfontosabb szempont, hogy a hulladékgazdálkodással foglalkozó vállalatok minél több hulladékot tudjanak begyűjteni és feldolgozni. Véleménye szerint az integráció révén hatékonyabb lehet a közreműködők ellenőrzése.

Elmondta azt is, hogy jövőre az ügynökség, amely a hulladékgyűjtés és feldolgozás koordinátora és részfinanszírozója, az ideinél 3 milliárd forinttal többet fordíthat majd a termékdíjas termékekből keletkező hulladékok gyűjtésére és hasznosítására.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.