<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A Graphisoft társalapítója, az igazgatótanács elnöke

Bojár Gábor (59), a Graphisoft társalapítója, az igazgatótanács elnöke az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szerzett fizikus diplomát 1973-ban. 1973 és 1981 között az Eötvös Lóránd Geofizikai Intézet matematikai csoportvezetője. 1982-ben társával megalapítja a Graphisoftot. Irányítása alatt a vállalat nemcsak a magyar és közép-európai szoftver ipar legnagyobb exportőrévé vált, hanem világpiaci részesedésével a világ első három építészeti tervezőszoftvert (CAD) fejlesztő vállalata között szerepel. A Graphisoft számos külföldi és hazai díjjal kitűntetett termékeit több, mint százezer építész, építőipari illetve létesítménygazdálkodási szakember használja a világ 80 országában. A Graphisoft részvényeit 1998-tól a Frankfurti-, majd 2000-től a Budapesti Értéktőzsdén jegyezték 2007-ig, amikor a cég beolvadt a német Nemetschek csoportba. Ezt megelőzően 2006-ban önálló tőzsdei cégként kiválással létrejött a Graphisoft Park SE Európai Részvénytársaság, mely az Óbudai Gázgyár helyén alakult technológiai parkban az eredeti anyavállalat Graphisoft mellett otthont ad többek között a Microsoft, az Apple, az SAP, a Servier, és az AMRI magyarországi kutató fejlesztő bázisainak.

Bojár Gábort 1998-ben a Wall Street Journal Közép-Európa tíz legsikeresebb vállalkozója közé választotta és több alkalommal meghívást kapott a Davosi Világgazdasági Fórumra is. Sikeres vállalkozói tevékenységéért és a hazai szoftveripar nemzetközi rangjának emeléséért számos hazai kitüntetésben is részesült, ezek közül a legrangosabb a Magyar Köztársaság Széchenyi-díja, a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a csillaggal, 2007. januárjában pedig elnyerte az Ernst&Young által alapított Enterpreneur of the Year 2006 díjat.

Bojár Gábor két évtizedig volt a Graphisoft elnök-vezérigazgatója. Ma a cég igazgatótanácsának elnöke, továbbá meghatározó részvényesként betölti a Graphisoft Park SE igazgatótanácsának elnöki posztját is. 1995-től 2008-ig tagja volt a Richter Gedeon Rt, igazgatóságának és 1998-tól 2005-ig a Soros Alapítvány Kuratóriumának.

Budapesten él orvos feleségével.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.