<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Egy rutinszerű, termékbevezetés előtti - a Nestlé Hungária által kezdeményezett - önellenőrzés során a felkért magyar laboratórium kis mennyiségű melamint talált a thaiföldi gyártású Coffee Mate termék egy kiszerelésében, ezért a termék teljes mennyiségét a Nestlé és a hatóságok zárolták.

A Coffee Mate még nem került bevezetésre Magyarországon. A termék többi kiszerelésében nem találtak melamint, ezek zárlatát a Fővárosi és Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága 2008. október 6-án feloldotta.

A Nestlé értetlenül áll a magyar laboratórium eredménye előtt, a cég ugyanis három, egymástól független külföldi laboratóriumban újra bevizsgáltatta a terméket, melynek eredménye nem mutatott ki melamint a kérdéses, még zárolt termékben sem. A Nestlé kapcsolatba lép a hatóságokkal annak érdekében, hogy az ügy tisztázódjon.

A Nestlé Hungária Kft. bizonyos abban, hogy termékei nem tartalmaznak melaminnal hamisított tejet és valamennyi terméke biztonságosan fogyasztható. Általánosságban elmondható, hogy a melamin az élelmiszerláncban minimális mennyiségben mindenhol megtalálható anyag, mely ilyen alacsony mennyiségben nem jelent veszélyt a fogyasztókra, áll a társaság közleményében.

Menedzsment Fórum