TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Európai uniós támogatással 2003 második felében megkezdődhet a dél-balatoni és sióvölgyi hulladékkezelési rendszer kivitelezése, amely 12,1 milliárd forintos költséggel 28 évre megoldja 202 dél-dunántúli település szemétgondjait.

Brüsszelben a közelmúltban döntés született, hogy a projekt költségeinek 65 százalékát az ISPA-forrásból biztosítják, így a magyar államnak 25, az érintett önkormányzatoknak pedig összesen 10 százalék önerőt kell vállalniuk. A beruházás keretében új hulladéklerakó épül Somon és Cikón, korszerűsítéseket hajtanak végre az Ordacsehiben meglévő telepen, rekultiválnak 40 szemétlerakót, valamint 8 komposztáló és 3 válogató mű megépítése is szerepel a tervekben.

Kocsis Imre Antal Szekszárd polgármestere elmondta: a várhatóan 2006-ra befejeződő fejlesztések révén a szemételhelyezés és feldolgozás az érintett önkormányzatok, valamint a településeken élő mintegy 372 ezer ember számára egyaránt gazdaságosan és hatékonyan megoldható. A hulladékgyűjtésben alkalmazott modern berendezések és járművek lehetővé teszik a szemétkezeléssel kapcsolatos költségek csökkentését, valamint a környezet terhelésének, a légkörbe jutó szennyező anyagok mérséklését is.

Hangsúlyozta: a térségben jelenleg nincs megfelelően szervezett, egységes hulladékgazdálkodás annak ellenére, hogy a terület a Balaton és a Duna-Dráva Nemzeti Park révén a környezetvédelem szempontjából kiemelt jelentőséggel bír. Nincs megfelelő műszaki védelemmel ellátott lerakó, és az elhelyezési kapacitás csak 3-4 évre elegendő; megoldásra váró feladat továbbá a Balaton-parti lerakók, és a település széli illegális telepek felszámolása, rekultivációja is - mondta a polgármester.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.