2002. március 19. 11:00

Nem javult a Sole Hungária Rt. hosszanfriss, úgynevezett UHT tejeinek minősége az elvégzett kontrollvizsgálatok alapján sem - jelentette ki Koltai Ildikó országgyűlési képviselő.

Nem javult a Sole Hungária Rt. hosszanfriss, úgynevezett UHT tejeinek minősége az elvégzett kontrollvizsgálatok alapján sem - jelentette ki Koltai Ildikó országgyűlési képviselő.

Az országgyűlési képviselő a múlt év végén ugyancsak sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra a hazai tejekre vonatkozó első vizsgálati eredményeket. Ezek azt mutatták, hogy a tejek fehérje és zsírmentes szárazanyag tartalma a Sole Hungária Rt. Szeged esetében több mint 80 százalékban nem érték el a törvényben meghatározott értéket. Ezért az országgyűlési képviselő idén januárban megbízta a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.-t a kontrollvizsgálatok elvégzésével. A Sole Hungária Rt. termékeinek egy része e vizsgálat során is nem megfelelőnek bizonyult.

Ezzel ellentétes nyilatkozatot tett közzé a Sole Hungária Rt., amely megnyugtatónak tartja tejtermékei minőségét, azok megfelelnek a Magyarországon érvényben lévő élelmiszerkönyv előírásainak. A Sole Hungária Rt. véleményét a múlt év IV. negyedében végzett ellenőrző mérések eredményeivel támasztotta alá. Eszerint: a tejtermékek szárazanyag-tartalma teljes egészében megfelel az érvényben lévő előírásoknak, azaz meghaladja a 8,2 százalékot. A Sole Hungária Rt. - mint ahogy valamennyi tejfeldolgozó - számára a méréseket a Magyar Tejgazdasági Kutató Intézet (MTKI) Kft. mosonmagyaróvári laboratóriumában végzik.

A Sole Hungária által közzétett tavalyi IV. negyedévről származó vizsgálati jegyzőkönyvi összesítés szerint a szárazanyag-tartalom egyetlen egy esetben sem volt 8,2 százalék alatt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.