2002. március 19. 11:00

Nem javult a Sole Hungária Rt. hosszanfriss, úgynevezett UHT tejeinek minősége az elvégzett kontrollvizsgálatok alapján sem - jelentette ki Koltai Ildikó országgyűlési képviselő.

Nem javult a Sole Hungária Rt. hosszanfriss, úgynevezett UHT tejeinek minősége az elvégzett kontrollvizsgálatok alapján sem - jelentette ki Koltai Ildikó országgyűlési képviselő.

Az országgyűlési képviselő a múlt év végén ugyancsak sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra a hazai tejekre vonatkozó első vizsgálati eredményeket. Ezek azt mutatták, hogy a tejek fehérje és zsírmentes szárazanyag tartalma a Sole Hungária Rt. Szeged esetében több mint 80 százalékban nem érték el a törvényben meghatározott értéket. Ezért az országgyűlési képviselő idén januárban megbízta a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.-t a kontrollvizsgálatok elvégzésével. A Sole Hungária Rt. termékeinek egy része e vizsgálat során is nem megfelelőnek bizonyult.

Ezzel ellentétes nyilatkozatot tett közzé a Sole Hungária Rt., amely megnyugtatónak tartja tejtermékei minőségét, azok megfelelnek a Magyarországon érvényben lévő élelmiszerkönyv előírásainak. A Sole Hungária Rt. véleményét a múlt év IV. negyedében végzett ellenőrző mérések eredményeivel támasztotta alá. Eszerint: a tejtermékek szárazanyag-tartalma teljes egészében megfelel az érvényben lévő előírásoknak, azaz meghaladja a 8,2 százalékot. A Sole Hungária Rt. - mint ahogy valamennyi tejfeldolgozó - számára a méréseket a Magyar Tejgazdasági Kutató Intézet (MTKI) Kft. mosonmagyaróvári laboratóriumában végzik.

A Sole Hungária által közzétett tavalyi IV. negyedévről származó vizsgálati jegyzőkönyvi összesítés szerint a szárazanyag-tartalom egyetlen egy esetben sem volt 8,2 százalék alatt.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.