2011. március 22. 16:31

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter pénteken Gödöllőn írja alá osztrák, szlovén, horvát és szerb kollégájával azt a miniszteri nyilatkozatot, amely alapján előkészítik a Mura, a Rába és a Duna bioszféra rezervátum létrehozását - mondta a magyar tárcavezető kedden a víz világnapja alkalmából tartott budapesti ünnepségen kedden.

Fazekas Sándor hangsúlyozta: a víz természeti ereje egyre inkább gazdasági erővé válik, a tiszta édesvíz kontinensek jövőjét képes meghatározni, így átgondolt tervezésre, magasan képzett szakemberekre, jól működő vízügyi igazgatóságokra, karbantartott csatornákra, zsilipekre, gátakra, tározókra van szükség ahhoz, hogy a víz valóban kincs legyen, ne pedig pusztító elem.

Emlékeztetett: Magyarországon 2010-ben több csapadék hullott mint bármelyik évben a mérések kezdete óta, és az elvezető árkokba, csatornákba átemelt több mint 2,8 milliárd köbméter belvíz is rekordnak számít.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.